banner388
banner390
banner410
banner408

Kerami Gürbüz skandal görüntülere sert çıktı!

Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen İslam panelinde konuşmacının Atatürk'ü "şeytan" olarak nitelendirmesi ve öğrencilerin durumu alkışlamasına sert çıktı.

banner269

Kerami Gürbüz skandal görüntülere sert çıktı!

Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen İslam panelinde konuşmacının Atatürk'ü "şeytan" olarak nitelendirmesi ve öğrencilerin durumu alkışlamasına sert çıktı.

29 Nisan 2019 Pazartesi 11:27

Boğaziçi Üniversitesi'nde Boğaziçi İslam Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen organizasyonda yabancı uyruklu konuşmacı Atatürk'ü "şeytan" olarak nitelendirdi. Öğrencilerin ise durumu alkışlayarak karşılaması büyük tepkilere yol açtı. Konuya ilişkin Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz açıklamalarda bulundu.

Kerami Gürbüz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Atatürk'ü insanüstü bir varlık gibi kutsayanlardan olmadım. Hiç bir beşerin kutsanmasını da zaten ne kabul eder ne de onaylarım. Kısaca Atatürk bizim gibi bir beşer ve insan idi. Hataları da vardı, sevapları da. Doğruları da vardı, yanlışları da.
Ancak, memleketin en ücra köşelerine asker çıkarıldığı, miletin izzet ve şerefinin ayaklar altına alındığı, herkesin korkudan sindiği bir dönemde İstanbul'daki işgal kuvvetlerini görünce "geldikleri gibi giderler" deme dirayetini gösteren O idi. Anadolu'daki kuvayi milliye hareketini organize etmek için Anadolu'ya çıkma cesaretini gösteren O idi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran da O idi. Devlet kurulduktan sonra kendi iradesi ile ya da iradesi dışında hatalı uygulamalar olmuş mudur? Çok doğru uygulamalar yanında tabii ki çok yanlış icraatlar da olmuştur. 
Ama bu kimseye Atatürk'e 'şeytan' diyebilme hakkını ve imtiyazını vermez. 
Hele bunu diyen kişi Yunan asıllı bir İngiliz vatandaşı ise ve bunu söylediği yer İstanbul'un göbeğinde bir devlet üniversitesi ise söyleneni kabul edebilmek hiç mümkün olmadığı gibi bunun altında kocaman bir bit yeniği de aramak gerekir. Çünkü olayın faili alıp başını memleketine gitmiştir ama pimini çektiği bomba bizim ortamızda durmaktadır. Bu Türkiye'nin gündemine bilinçli bırakılmış bir bombadır. 
Bir diğer husus Yunan asıllı bu İngiliz vatandaşı sonradan ihtida eden bir müslüman imiş Boğaziçi Üniversitesi İslami Araştırmalar Grubu da demek ki kendisinin iman (!), ihlas (!) vd islami özelliklerinden feyizlenmek için kendisini davet etmişler.
Millet olarak en az 1000 yıldır İslam'a hizmet eden bir milletin mensuplarıyız diye övüneceģiz ama çocuklarımız İslam'ı Yunan kırması bir İngiliz'den öğrenecekler! O da bu hizmet(!)inin karşılığı olarak bu devletin kurucusuna, aslında devlete ve millete hakaret edecek, aynı milletin ferdi dinleyiciler de bundan mest olup alkışlayacak... Bu söyleyenden, söylenenden daha vahim bir durumdur. 
Eyvah, eyvah, eyvah!"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.