banner388

Kentsel Dönüşüm Projesinin Bitmemesine Sinirlenen Mahalleli Eylem Yaptı

İlkadım ilçesi Çay Mahallesi’nde 2013 yılında başlanan kentsel dönüşüm projesinin planlanan sürede bitmemesi sonucu hak sahipleri şantiye alanının önünde eylem yaptı.

Kentsel Dönüşüm Projesinin Bitmemesine Sinirlenen Mahalleli Eylem Yaptı

İlkadım ilçesi Çay Mahallesi’nde 2013 yılında başlanan kentsel dönüşüm projesinin planlanan sürede bitmemesi sonucu hak sahipleri şantiye alanının önünde eylem yaptı.

05 Mart 2017 Pazar 16:48

Samsun Haber - Samsun’un İlkadım ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde Samsun Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ortaklığında 2013 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projesi yüklenici firmanın iflas etmesi sonucu yarım kalmıştı. Daha önce proje inşaatında çalışan işçilerin paralarını alamadıkları iddiası ile eylem yaptığı mahallede bugün de evlerinin vaat edilen tarihte bitirilmemesine isyan eden vatandaşlar eylem yaptı. Şantiye alanının girişinde toplanan vatandaşlar, evlerini görmek istediklerini söylerken muhatap bulamamaktan dert yandı.

“Hem Ev Kirası Hem de Ev Taksiti Ödüyoruz”

Samsun’daki ilk kentsel dönüşüm projesi olan Çay Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde eski evlerin yıkımı 2008 yılında yapılmıştı. 9 yıldır yeni evlerine taşınmak için beklediklerini söyleyen mahalle sakinleri, artık sabırlarının kalmadığını ve maddi ve manevi olarak yıprandıklarını söyledi. Hem ev kirası hem de ev taksiti ödediklerini belirten vatandaşlar, yetkililerin seslerini duymasını istediklerini vurguladı.

“Evlenmeden Ev Sahibi Olmak İstedim, Evlendim, Çocuğum Oldu Ama Hala Ev Sahibi Olamadım”

Projeden ev almış olan vatandaşların biri, evlenmeden ev alma hayali ile projeye girdiğinden bahsederek, “evlendim, çocuğum dahi oldu ama hala ev sahibi olamadım” şeklinde konuştu. Çocuklarıyla beraber eylem alanına gelen mağdur vatandaş ise “Çocuklarımızı okutmakta zorlanıyoruz, kira derdinden kurtulmak için evlerimizin bir an önce bitirilmesini istiyoruz” dedi. Şantiye görevlilerinden evlerinin mevcut durumu görmek için izin isteyen vatandaşlara şantiye görevlilerinden olumsuz yanıt gelince kısa süreli gerginlik yaşandı. Daha sonra emniyet güçlerinin araya girmesiyle vatandaşlar sırayla şantiye alanına girerek evlerinin son durumu hakkında bilgilendirildi.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 06.03.2017 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.