banner388

Kenevirin kalbi Vezirköprü fuara damga vuracak 

Bu yıl Samsun'da beşincisi düzenlenecek olan Tarım Fuarı'na Vezirköprü'de üretilen tarımsal ve yöresel ürünler damga vuracak. 

Kenevirin kalbi Vezirköprü fuara damga vuracak 

Bu yıl Samsun'da beşincisi düzenlenecek olan Tarım Fuarı'na Vezirköprü'de üretilen tarımsal ve yöresel ürünler damga vuracak. 

12 Eylül 2019 Perşembe 19:08
Kenevirin kalbi Vezirköprü fuara damga vuracak 

Tarım sektörünün kalbinin atacağı Samsun 5. Tarım Fuarı'nda Vezirköprü'den başta "kenevir" olmak üzere birçok tarımsal ve yöresel ürün görücüye çıkacak.

ONUR KONUĞU VEZİRKÖPRÜ

25-29 Eylül arasında düzenlenecek olan Tarım Fuarı'nın bu yıl ki onur konuğu Vezirköprü oldu. Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Başta kenevir olmak üzere bütün tarımsal ve yöresel ürünlerimizle fuardaki yerimizi alacağız"  ifadelerini kullandı.

Fuar hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Edis, "Hiç kuşku yok ki mutluyuz, sevinçliyiz. Bu nedenle, bu onura layık olmak amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlçemizi ve bölgemizi en güzel şekilde fuarda temsil edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

KENEVİRİN KALBİ

Vezirköprü'nün sön dönemlerde 'kenevir' bitkisi ile anıldığını hatırlatan Başkan Edis, "Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önemle üzerinde durduğu kenevir üretimi için tüm gözler ilçemize çevrilmiş durumda. Vezirköprü'de kenevir tohumu üretimine çiftçimizin ilgisi bu sezon çok daha büyük oldu. Narlı ve Köprü adları altında kenevir tohumu üretimi tescil hakkını almak üzere başlattığımız çalışmalar tamamlanmak üzere. Önümüzdeki yıldan itibaren kenevir üretiminin yatırıma dönüşmesi için çok önemli adımlar atacağız. Yerinde üretim ve yerinde imalat ile Vezirköprü'de istihdama büyük katkı sağlayacağız" dedi.

BİRÇOK ÜRÜN

Bu yılki fuarda, ilçenin tüm tarımsal ürünlerinin yanı sıra kültürel ve yöresel ürünlerinin de tanıtımını yapacaklarını söyleyen İbrahim Sadık Edis, "Coğrafi işaretini aldığımız Tahtaköprü kilimi, Susuz dokuma bezi ve Vezirköprü semaveri, artık ilçemizle özdeşleşmiş ürünler. Her sergilendikleri yerde büyük ilgi gören bu ürünlerimizi Tarım Fuarı'nda da bir kez daha tanıtma imkanı bulacağız. Tescilli, belgeli ürünlerimizi artık önce Samsun ve bölgesine, ardından tüm ülkeye, ardından dünyaya pazarlamayı düşünüyoruz. Bununla ilgili başlattığımız alt yapı çalışmalarımız var ve bu çalışmalar devam ediyor. Böylece hem ekonomiye katkı sağlayacak, hem istihdamı artıracak hem de bu ürünlerimizi gelecek nesillere miras olarak bırakabileceğiz" diye konuştu.

SAMSUNLULARA SESLENDİ

Samsunlulara seslenen Başkan İbrahim Sadık Edis, "Tarım Fuarı'nda onur konuğu olmanın mutluluğu, heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz, tarım mühendisleri ve danışmanlarımız, tarımsal firma sahipleri, kısacası sektörün tüm temsilcileri bu fuarda buluşacak. Değerli Samsunlu hemşehrilerimizi bu güzel ve anlamlı fuara, özellikle de Vezirköprü Standı'na bekliyoruz. Vatandaşlarımızın ziyaretleri ve desteği başta tarımsal alanda olmak üzere, yapacağımız tüm yatırım ve çalışmalarda bizlere büyük moral ve güç verecektir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
can cem 2019-09-12 20:12:26

ya bırakın şunu ya. 11 senedir yol yapacam diye söz veren şahıs bu.