banner388
banner390
banner410
banner408

Kenan Evren darbe yapacağını Ordululara söylemiş

Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, darbe yapacağını Ordululara söylediği ortaya çıktı.

banner269

Kenan Evren darbe yapacağını Ordululara söylemiş

Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, darbe yapacağını Ordululara söylediği ortaya çıktı.

11 Eylül 2017 Pazartesi 15:52
Kenan Evren darbe yapacağını Ordululara söylemiş

Samsun haber - 1980 yılı Temmuz ayında Genelkurmay Başkanlığı döneminde Kenan Evren, Ordu'yu ziyaret etti. Kenan Evren'in Ordu Valiliği'nde “Paşam, bu kan bir dursa” sözüne “Fındık dalları solmaya başlayınca durur” dediği ortaya çıktı. Adeta darbeyi önceden haber veren Evren'in Ordu ziyaretinden 1 buçuk ay sonra ihtilal oldu. Çiftçilerin büyük bir kısmının fındık ile uğraştığı Ordu'da fındık dalları Eylül ayında solmaya başlıyor.

1 MİLYON KİŞİ FİŞLENDİ

12 Eylül 1980 darbesinde 650 bin kişinin gözaltına alındığı, 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiği, 50 kişinin idam edildiği, 171 kişinin işkenceden öldü. 12 Eylül darbesinin ardından Devlet Başkanı olan Evren, 9 Kasım 1982’de yapılan seçimle 7. Cumhurbaşkanı seçildi. Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, ilk ziyaretini 21 Kasım 1982’de Ordu’ya yaptı.

Ordu Valisi hem de Belediye Başkanı olan Nermi Alyanak, meclisi toplayarak Kenan Evren’i fahri hemşehri ilan etti. Karar ise 19 Kasım 1982 tarihinde resmileşti.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Kenan Evren'e fahri hemşehrilik payesinin verdildiği N.Nermi Alyanak- Ordu Valisi ve Belediye Başkanı imzalı yazdıda şunlar yazılı;

“Büyük Türk milletinin ve ebedi Türk devletinin Yedinci Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk yurt içi gezisini ilimizi onurlandırmakla halkımıza büyük bir şeref ve tarihi hatıra bahşeden; 12 Eylül öncesindeki kanlı terör ortamında akıtılan kardeş kanının ve dökülen gözyaşının acısını çeken kadirşinas Ordu halkının çilesine ve acı talihine son veren; Yeni Anayasamızın kabulü ile şanlı milletimizin tarihinde yeni ve mutlu bir dönemin başlamasına önderlik eden, Yüksek şahsında asil milletimizin Türk Silahlı Kuvvetlerine minnet ve şükran borçlu olduğu Cumhurbaşkanımız Sayın Kenan Evren’e, Ordu ili halkının en derin ve saygı ve bağlılığının ifadesi olarak Ordu şehri ‘Fahri Hemşehrilik Unvanı’nın tevcih ve takdimine oy birliği ile karar verildi.”

ŞEHRİN ANAHTARI VERİLDİ

Ordu Valisi ve Belediye Başkanı N.Nermi Alyanak imzalı yazının yazılmasının ardından 2 gün sonra Kenan Evren Ordu'ya gitti. Kenan Evren'i Milli Güvenlik Konseyi üyeleri olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Nurettin Ersin, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Nejat Tümer ve Başbakan Bülend Ulusu karşıladı. Evren ilk olarak Ordu Belediyesi binasını ziyaret etti.

Kenan Evren'e Ordu Valisi ve Belediye Başkanı olan Nermi Alyanak tarafından fahri hemşehrilik beratı, mısır, fındık ve balık sembollerinin bulunduğu şehrin anahtarı verildi.

SAMSUN'A HAREKET ETTİ

Belediye binasında bulunan balkondan kendisini şiddetli yağmur altında saatlerce bekleyen halka konuşan Kenan Evren helikopterle Samsun'a geldi.
 

Son Güncelleme: 11.09.2017 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.