banner388

Kaymak: “Burası ucuzcu çarşısı değil”

Yabancılar Çarşısında esnafla kahvaltı etkinliğinde bir araya gelen Samsun Valisi Kaymak, “Sadece hediyelik ucuz eşyaların satıldığı bir çarşı algısından çıkmalı. Burası ucuzcu çarşısı değil” dedi.

Kaymak: “Burası ucuzcu çarşısı değil”

Yabancılar Çarşısında esnafla kahvaltı etkinliğinde bir araya gelen Samsun Valisi Kaymak, “Sadece hediyelik ucuz eşyaların satıldığı bir çarşı algısından çıkmalı. Burası ucuzcu çarşısı değil” dedi.

10 Temmuz 2018 Salı 12:39
Kaymak: “Burası ucuzcu çarşısı değil”

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Samsun Valisi Osman Kaymak Yabancılar Çarşısında esnafla bir araya geldi.  Kahvaltı etkinliğinde esnafla bir araya gelen Başkan Şahin ve Vali Kaymak Yabancılar Çarşısı’nın sorunlarının çözüleceğini belirtti. Kahvaltı sonrası Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı’nın eşliğinde yemek duası yapıldı.

“Aile gibi çalışmalıyız”

Bir aile gibi birlik ve beraberlik içinde çalışılması gerektiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Samsun çok şeyleri kazanmış. Samsun şu anda gerçekten dışarıdan gelen herkesin gıpta ve övgüyle bahsettiği bir şehirdir. Yabancılar Çarşısındaki problemlerimizi biz de biliyoruz. Valimiz de inşallah Samsun’un geleceği ile ilgili yeni istihdam alanları oluşturmak için organize sanayi bölgesi çalışması var. Sorunlarımız iç dünyasıyla birlikte halledeceğiz. Samsun’un önünü açmak bizim boynumuzun borcudur. Samsun tarım ve sanayi şehri ve aynı zamanda da turizm potansiyelleri de çok fazla. Samsun’u turizm şehri yapma planlarımız var. Yabancılar Çarşısı olarak aranızda güzel bir dayanışma olduğunu gördüm. Benim hayatımda en önem verdiğim kavram birlik ve beraberliktir. Bir aile gibi çalışmalıyız. Biz ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda Allah’ın izniyle aşamayacağımız engel olmaz”

“Geçmişte daha da canlıydı”

Yabancılar Çarşısının eskiden daha canlı olduğunu ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, “Çok değerli kardeşlerim bugün aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Samsun Karadeniz’in çok önemli kentlerinden birisi ve büyük potansiyeli olan bir şehirdir. Yabancılar Çarşısı Samsun’un kalbidir. Burası geçmişte daha da canlıydı. Yabancılar Çarşısını İstanbul’daki kapalı Çarşı gibi görmeliyiz ve her gelen burayı ziyaret etmeli. Kapalı Çarşı gibi hayal etmemiz ve önünü o şekilde açmamız gerekiyor. Yabancılar Çarşısı’nın eskici çarşısı gibi bir havası var. Çarşının yüzünü yenilememiz lazım ki dışarıdan herkesin dikkatini çeksin. Sadece hediyelik ucuz eşyaların satıldığı bir çarşı algısından çıkmalı. Burası ucuzcu çarşısı değil. Başkanımızla birlikte çarşıda bulunan mescit sorununu da çözeceğiz”

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.