banner388

Kaya parçaları evlerin üzerine düştü

Amasya'da dağdan kopan dev kaya parçaları boşaltılan evlerin üzerine düştü.

Kaya parçaları evlerin üzerine düştü

Amasya'da dağdan kopan dev kaya parçaları boşaltılan evlerin üzerine düştü.

02 Nisan 2018 Pazartesi 09:15
Kaya parçaları evlerin üzerine düştü

Amasya merkez Dere Mahallesi Zincirli Sokak'ta sağanak yağışlar nedeniyle taş düşmesi yaşanıyordu. Olay yerine incelemeye giden AFAD ekipleri evleri boşalttırarak aileleri Şeyhcui Mahallesi'ne yapılan konutlara taşıdı. 5 ay önce boşaltılan evlere heyelan nedeniyle dev kaya parçaları düştü.

30 yıldır aynı mahallede yaşadığını ifade eden Murat Abacı, "30 yıl oturduğumuz mahallede 4 defa heyelan tehlikesi atlattık. Son heyelanda da evimiz yıkıldı. Devletimizden, AFAD’dan Allah razı olsun. Bize yardımcı oldular. AFAD müdürü taşınmamız için çok zorladı. Çok yardımcı oldu. Hala taşınmayanlar vardı. En son 15 gün önce onlarda çıktılar. Taşınmasalar çok büyük sıkıntı olacaktı” dedi.

Vali Osman Varol’dan talimatlar alan Afet ve Acil Durum İl Müdürü (AFAD) Sinan Bulut da, “Biz burada yaşayan 84 hak sahibi için konut yaptık. Zaten şu anda bir can ve mal kaybının olmamasının sebebi buraları boşaltıp vatandaşlarımızı afet konutlarına taşımamız oldu. Ben vatandaşlarımızı 'mahalleyi boşaltın, konutlarınıza taşının' diye sık sık uyarmıştım” diye konuştu.

15 gün önce yeni konutlara taşınan Gülistan Yılmaz ise, "Taşınmasaydık bir ev büyüklüğündeki koca koca taşların altında kalacaktık. Allah bin kere razı olsun” şeklinde ifade etti.
 

Son Güncelleme: 02.04.2018 18:02
Anahtar Kelimeler:
AmasyaAfadAmasya Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.