banner388
banner390
banner410
banner408

Kavak Halkı Referandum İçin Ne Düşünüyor?

Samsunhaber.com ekibi 16 Nisan’da Türkiye genelinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması için Samsun’un karış karış gezmeye devam ediyor. Bugünkü durağı Kavak ilçesi olan Samsunhaber.com ekibi halka referandumda sandık başında ‘evet mi?’ yoksa ‘hayır mı?’ kullanacağını sordu.

banner269

Kavak Halkı Referandum İçin Ne Düşünüyor?

Samsunhaber.com ekibi 16 Nisan’da Türkiye genelinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması için Samsun’un karış karış gezmeye devam ediyor. Bugünkü durağı Kavak ilçesi olan Samsunhaber.com ekibi halka referandumda sandık başında ‘evet mi?’ yoksa ‘hayır mı?’ kullanacağını sordu.

10 Mart 2017 Cuma 10:26

Samsun HaberKavak ilçesi sokaklarında halkın nabzını yoklamaya devam eden samsunhaber.com ekibi vatandaşlara referandum kararlarını sordu. Vatandaşlar ne yönde oy kullanacağını açıklarken, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ise sandıktan ‘evet’ çıkması halinde Türkiye’nin önünün açılacağını söyledi.

Hayır oyu verecek olan Kavaklı vatandaşlar, hayırın daha hayırlı olacağını belirtirken, evet oyu verecek olan vatandaşlar ise Türkiye’nin geleceği için evet oyu vereceğini söylediler.

Başkan Sarıcaoğlu: “Bu sistem Türkiye’nin önünü açacaktır”

Referandumun bir seçim olmadığının altını çizen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Vatandaşlarımız mutlaka ne için ‘evet’ demeleri gerektiğini, ne için ‘hayır’ demeleri gerektiğini iyi analiz etmeleri gerekiyor. Referandum bir seçim değil. Referandum anayasanın 18 maddesinin paket olarak halk oylaması ile halkın önüne konulmasıdır. Ülkemizde 1923 yılından beri 94 yılda 65 hükümet değişmiş. Neredeyse 1,5 yılda bir hükümet değişiyor. 1,5 yıl görev yapan bir hükümetin o ülkeye hizmet etme şansını kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bürokrasinin önündeki birçok engeller kalkacak. Biz çok fazla bürokrasi engeline takılıyoruz ve bu da bizim hızımızı kesiyor. Bütçe hazırlama yetkisi Cumhurbaşkanına verilecek. Tıpkı belediyelerde olduğu gibi. Cumhurbaşkanına denetim yetkisi geliyor. Şuanda Cumhurbaşkanına bir denetim yok. Sadece vatana ihanetten yargılanabiliyor. Onunda kapsamı belli değil. Bu sistem Türkiye’nin önünü açacaktır. Pakette çok güzel değişiklikler var. Aslında bunlar bile yetersiz. Çünkü halen 1980 ihtilal ve askeri anayasanın birçok maddesi var. Vatandaşlarımız günlünü ferah tutsunlar” dedi.

Başkan Sarıcaoğlu, kararsızlara seslendi

Anayasa değişikliğini inceleme fırsatı olmayanlara vatandaşlara da seslenen Sarıcaoğlu, “Kimler ‘evet’ diyor, kimler ‘hayır’ diyora çok iyi bakmaları gerekiyor. Buradan AK Partili olmayan kardeşlerime de seslenmek istiyorum. Partiler veya genel başkanlarla ile ilgili problem veya sıkıntıları varsa onlar başka bir şey. Genel seçimlerde tercihlerini yapabilirler ama bu seçim değil. Bu ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğidir. Onun için çok sağduyulu bir şekilde sandığın başına gidip, gerekeni yapmalıdır diye düşünüyorum” diye konuştu.  

Başkan Sarıcaoğlu, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda Kavak ilçesinin Türkiye ortalamasının çok üzerinde ‘evet’ oyunun çıkacağını söylerine ekledi.  

Gökhan İÇKİLLİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.