banner388

Kasımzade Ahmet Suphi Efendi Konağı restore edildi

Samsun’da bulunan Kasımzade Ahmet Suphi Efendi Konağı Mustafa ve Kadriye Kaya çifti tarafından restore edildi.

Kasımzade Ahmet Suphi Efendi Konağı restore edildi

Samsun’da bulunan Kasımzade Ahmet Suphi Efendi Konağı Mustafa ve Kadriye Kaya çifti tarafından restore edildi.

18 Nisan 2018 Çarşamba 11:58
Kasımzade Ahmet Suphi Efendi Konağı restore edildi

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Çakallı mevkiindeki bulunan Kurtuluş Yolu güzergâhındaki tarihi Kasımzade Ahmet Suphi Efendi Konağı, Mustafa ve Kadriye Kaya çifti tarafından restore edildi.

“HERKES DUYARLI OLMALI”

Uzun yıllar boyunca konakta kalan Kadriye Kaya, “Uzun yıllar yaşadığım ve anılarımın en güzel günlerini geçirdiğim konağı yeniden bu haliyle görmek hem anılarımızı canlandırıyor hem de bizi çok mutlu ediyor. Herkesin bu duyarlılığı gösterip geçmişine sahip çıkması çok önemli” dedi.

“SAMSUN TARİHİNE DEĞERLİ BİR KATKI”

Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, çifte desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Albayrak yaptığı konuşmada, “Kaya ailesi hem kendi geçmişlerine sahip çıktı hem de Samsun tarihine değerli bir katkıda bulundu. Duyarlılıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“TURİZME KAZANDIRILACAK”

Kurtuluş Yolu ile ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak “Geçmişi yansıtan binaların korunması ve yeniden kimliklerine kavuşturulması için çaba gösteriyoruz. Çok önem verdiğimiz Kurtuluş Yolu projesi güzergâhındaki tespit ettiğimiz tarihi ve kültürel yapıları da restore edip ortaya çıkartmaya gayret ediyoruz. Aynı zamanda bir ticaret yolu olan güzergâh üzerinde o zamanlar var olan hanların ve tespit ettiğimiz bir hamamın yeniden ortaya çıkartılması için de planlarımız var. Yine Çakallı mevkiinde yer alan tarihi Kasımzade Ahşap Camisini de korumaya alarak en güzel haliyle turizme kazandıracağız” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.