banner388
banner390
banner410
banner408

Karantinası biten gurbetçilerin duygu dolu anları

Samsun'da 14 gün boyunca karantina altında kalan 358 Türk vatandaşının karantina süreci bitti.

banner269

Karantinası biten gurbetçilerin duygu dolu anları

Samsun'da 14 gün boyunca karantina altında kalan 358 Türk vatandaşının karantina süreci bitti.

06 Mayıs 2020 Çarşamba 21:17
Karantinası biten gurbetçilerin duygu dolu anları

Ürdün ve Almanya'da Samsun'a getirilerek yurtlarda karantina altında kalan 358 Türk vatandaşının karantina süreci bitti.

Gurbetçilerde karantina sonunda virüs belirtisine rastlanmazken verilen hizmet karşında bazı Türk vatandaşlarının konuşmaları duygusal anlar oluşturdu.

DUYGU DOLU ANLAR


14 gün önce karantina altına alınmak için Ürdün ve Almanya'dan 358 Türk vatandaşı Samsun'a getirilmişti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsünde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) Münevver Ayaşlı Yurdunda kalan 358 vatandaşın tahliye edilmeden önce son kontrolleri yapıldı. Yapılan son kontroller sonucunda vatandaşların tamamında korona virüs belirtisine rastlanmadı. Karantina altındaki vatandaşların söyledikleri ise duygulandırdı.

7/24 HİZMET



Karantina süresi boyunca herkesşe ayrı ayrı ilgilendiklerini ifade eden karantina yurdunun sorumlu hekimi Dr. Melek Gür, "14 gün önce gelen vatandaşlara burada elimizden geldiğince yardımcı olduk. Bu 14 gün boyunca düzenli ateş takiplerini yaptık. Ayrıca sağlık sorunları için bir revir kurduk. 7/24 aralıksız hizmet verdik. Karantina süreleri doldu. Yarından itibaren sağlıklı bir şekilde evlerine göndereceğiz" dedi.

"BÖYLE İLGİ GÖRMEDİM"



Karantinada kalan 63 yaşındaki Lütfiye Özborme, çok iyi misafir edildiklerini belirterek "Ben böyle ilgi görmedim. Her şeyimizi getirdiler. Bir gün olsun bana teyze demediler, hep teyzeciğim diye hitap ettiler. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Karantinada yurtta kalan İsmail Hakkı Sarı ise, "Benim tırnak makasıma kadar düşünen devletten Allah razı olsun. Burada harika ağırlandık. Burada kilo aldım diyebilirim. Hiç bir şeyimizi eksik etmediler" dedi.


Münevver Ayaşlı Yurdunda kalan Tanzanya'dan 153 ve Kenya'dan 119, toplamda 272 Türk vatandaşının ise karantina süreci sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elli5 2020-05-07 07:57:43

Allah devletimize zeval vermesin