banner388

Karadeniz’in tek akıllı serası

Samsun’un verimli toprakları olan Çarşamba Ovası’nda 75 dönüm araziye kurulan ve kendi elektriğini üretebilen serada iyi tarım uygulamaları başladı.

Karadeniz’in tek akıllı serası

Samsun’un verimli toprakları olan Çarşamba Ovası’nda 75 dönüm araziye kurulan ve kendi elektriğini üretebilen serada iyi tarım uygulamaları başladı.

06 Kasım 2017 Pazartesi 11:29
Karadeniz’in tek akıllı serası

Samsun Haber75 bin metrekare alana kurulan akıllı serada kendi elektriğini ürettiği gibi, sebze ve meyvelerin oluşmasında da farklı yöntemler uygulanıyor. Samsun Valisi Osman Kaymak, serayı yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Şirketlerinin 2015 yılında kurulduğunu belirten İşletme Müdürü Serdar Toraman, “İşletmemiz 75 dönüm kapalı alandan oluşmakta olup, yaz döneminde domates üretimi, kış döneminde de marul üretimi yapıyoruz. Ürünlerimizde Pazar sıkıntımız yok. Ürünlerimizi Trabzon, Ordu, Giresun ve Samsun olmak üzere iç piyasaya pazarlıyoruz. İleride de ihracatımız olacak” dedi.

AKILLI SERADA YILLIK BİN 300 TON ÜRETİM

Ürünümüzde paketleme sorunumuzu aştıktan sonra ihracatlarının da olacağını ifade eden OR-SAM A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Bafra Sera Organize Sanayi Bölgesi Başkanı İbrahim Sözen, “İhracatta önemli olan sürekliliği sağlamaktır. Bizde aynı zamanda bölge çiftçisine örnek olup, onlardan da ürün alıp bölgede sürekli ürün tasfiyesi olacak. Burayı 1,5 milyon hibe ile açtık ve burada 6 ortak çalışıyoruz. Seramızda yıllık bin 300 ton üretim oluyor ve yaklaşık 70 personel çalışıyor” diye konuştu.

İTÜ LOGOSU GÜVEN VERİR

OR-SAM A.Ş. Sera İşletmesi incelemelerinde ürünlerin taşındığı kolilerin üzerinde İyi Tarım Uygulamaları (İTU) logosunu gösteren Vali Osman Kaymak bu logonun önemini belirterek, “İTU logosunu gördüğümüzde, bu ürünlerin insan sağlığına zararlı kimyasal, mikrobiyolojik, fiziksel kalıntılar içermeyen, çevreyi kirletmeden veya doğal dengeye zarar vermeden üretilen, üretimi sırasında üretimle ilgili insanların veya diğer canlıların refahının olumsuz olarak etkilenmediğini, üretimi sırasında tüketicinin bulunduğu ülkenin tarımsal mevzuatı ve ürünün yetiştirildiği ülkenin tarımsal mevzuatına uygun olarak yapılan ve tüm bu işlemlerin kayıt altına alınarak kontrol edilip, sertifikalandırılan üretim şekli olduğunu anlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir Katar 2017-11-06 11:50:55

Bahçenizi görmek ve gezmek isterdim. Hobi ve ilgi olarak. Teşekkür ederim.

Avatar
nihan 2017-11-07 00:59:18

Bizim bahçelerimizde çok güzeldi Atakum sahilinde.işyerleri söküp attılar
bar yaptılar.Mahkeme kararımız var ama işe yaramadı.Bitkilerin yerinde masalar
var insanlar var,naralar var fazıllar var,üstelik sahne bile kurulu konserler var
açık bahçede hemde,