banner388

Karadenizbirlik'ten Kilo Başına 'ön alım fiyatı' Uygulaması

Karadenizbirliğin Genel Müdürü Ünal Erarslan, bölgede bulunan ayçiçeği üreticileri için kilo başına 1.58 TL 'ön alım fiyatı' ekleneceğini söyledi.

Karadenizbirlik'ten Kilo Başına 'ön alım fiyatı' Uygulaması

Karadenizbirliğin Genel Müdürü Ünal Erarslan, bölgede bulunan ayçiçeği üreticileri için kilo başına 1.58 TL 'ön alım fiyatı' ekleneceğini söyledi.

02 Eylül 2016 Cuma 11:21
Karadenizbirlik'ten Kilo Başına 'ön alım fiyatı' Uygulaması

Samsun’da genel merkezi olan bulunan Karadenizbirlik, ayçiçeği ürünleri alımı kampanyasını başlattı. Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, 'ön alım fiyatı'nı 1.58 lira olarak belirlemiş olduklarını açıkladı. Konu ile ilgili basın açıklamalarında bulunan Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, "Ayçiçeği ürünlerinin alımının başlamış olduğu bu günlerde, 2016 senesi ayçiçeği hasadı bölgede hızlı bir şekilde devam ediyor. Dünya geneli ayçiçeği rekoltesinde artış olacağı beklenirken, bu durum ile beraber çokça faktör bölge için, ürünün fiyatlarının, şekillenmesinde etken olmaktadır. Birliğimiz yönetim kurulu tarafından mevcut olan şartlar kapsamında üreticilerin lehine azami bir gayret gösterilerek ayçiçeği ön alım fiyatlarını 1,58 TL/Kg olarak belirlenmiştir" dedi. Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, bu alım sezonunda üreticileri mağdur etmeyip faaliyetlerini devam ettireceklerine dikkati çekerek, "Daha ileriki günlerde içinde, meydana gelen piyasa şartları kapsamında, ayrıca fiyat farkı ödemesi yapılacak" diye konuştu.

BEDELİ 2 MİLYAR DOLAR
Türkiye'nin şuan yağlı tohum ihtiyaçlarını yaklaşık 3’te 2’sini yurt dışından karşılamakta olduğunun altını çizen Ünal Erarslan, açıklamalarında ayrıca şunları söyledi: "Bununla birlikte senenin ilk 7 ayında 2 milyar dolar kadar ithalat bedeliyle ülke genelinde en çok döviz ödemiş olduğumuz kalemlerden biri de yağlı tohumlar ve bu tohumların yan ürünleridir. Türkiye ayçiceği ve diğer yağlı tohumların üretimine çok uygun toprak yapısına sahip ve ekim alanı ile iklimine sahip. Ülkedeki mevcut yağlı tohum üretiminin potansiyeli istikrarlı ve devamlılığı sağlanabilir bir şekilde arttırılmalı. Yerli üretimin ile yerli üreticilerin bir araya geldiği kooperatifler üst birlikleri olarak birliğimiz, bütün kaynaklarını, yağlı tohum üreticisinin mağdur olmaması açısından ve üretimin devamlılığı için her zaman seferber etmiştir. Yeni ürünlerin de ön alım fiyatlarının üreticilerimiz birde Türk tarımı için hayırlı uğurlu olmasını dileriz."
 

Son Güncelleme: 02.09.2016 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.