banner388

Karadeniz Turizminde Arap Baharı

Ürdün Amman’dan Samsun’a turistleri direkt taşıyacak olan uçak seferi yapılmaya başlandı. Düzenlenen ilk seferde 95 Arap turist Samsun’a ayak bastı.

Karadeniz Turizminde Arap Baharı

Ürdün Amman’dan Samsun’a turistleri direkt taşıyacak olan uçak seferi yapılmaya başlandı. Düzenlenen ilk seferde 95 Arap turist Samsun’a ayak bastı.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 19:36
Karadeniz Turizminde Arap Baharı

Samsun’un Ürdün’ün Zerka şehri ile kardeş şehir olmasının ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın büyük uğraşları sonucu Ürdün’deki iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirilen ikili görüşmeler neticesinde Karadeniz’de ilk uçuş seferi Samsun’a düzenlendi.
Amman’dan kalkan ve yaklaşık 2.5 saatte Samsun-Çarşamba Havaalanı’na iniş yapan uçakta 95 Arap turist yolculuk yaptı. Direkt uçuş ile ilk defa Karadeniz’de Samsun’a ayak bastıklarını belirten Ürdünlü turistler, “Karadeniz’e ilk defa geldik. Samsun’a da ilk defa geldik. Karadeniz Bölgesi’nin güzelliğini duyduğumuzdan beri buraya gelmeyi kararlaştırdık. Türkiye’nin halkının Müslüman oldukları ve bize yakın oldukları için aynı kültür sahibi olduğumuz için bir farklılık yok. Biz bütün Ürdünlü vatandaşlar olarak buraya gelmeyenlere Samsun’da gördüklerimizi ve göreceklerimizi aktaracağız ve onların buraya gelmelerini söyleyeceğiz. Ürdün-Türkiye arasındaki ilişkiler çok derin ilişkilerdir. Biz buraya gelmekten onur duyuyoruz. Türkiye’de birçok yere geldik ama Karadeniz Bölgesi’nde ilk geldiğimiz yer Samsun oldu” ifadelerini kullandılar.

Haftada 2 gün Amman-Samsun seferleri düzenlenecek
Samsun’un bugün Arap turizmi açısından tarihi bir gün yaşadığına vurgu yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, “Ürdün’den ilk defa Karadeniz Bölgesi’nde Samsun’a direkt uçuş düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimizin önemli çalışmaları, bizlerin gayretleri ile son 6 ay içersinde kardeş şehir ilişkilerinin de geliştirilmesiyle önemli bir turizm atağı başlatmış olduk. Bugün 95 kişilik ilk turist kafilemiz Samsun’a 2.5 saat önce Amman’dan hareket ettiler ve şimdi Samsun’a geldiler. Bunun bu şekilde devam etmesini diliyoruz. Bölgemizin ekonomik refahı açısından bir takım gelişmişlik kaydetmek istiyorsak turizm bunun önemli bir ayağıdır. Turizmi biz ihmal edersek, sahip olduğumuz değerleri, hem tarihi hem kültürel hem coğrafi hem de turistik değerleri dünya insanı ile paylaşmazsak bundan hiç kimsenin haberi olmaz. Bütün bunlar birleştiği zaman hem ekonomimize katma değer verecek hem de dünya barışına önemli katkılar koyacaktır. Haftada 2 sefer olmak üzere Ürdün’ün Amman şehri ile Samsun arasında bu uçuşlar devam edecek” ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 13.07.2016 19:41
Anahtar Kelimeler:
SamsunUçakürdünSefer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.