banner388
banner390
banner410
banner408

Karadeniz'in turizm merkezi Samsun

Samsun'da Karadeniz'in turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

banner269

Karadeniz'in turizm merkezi Samsun

Samsun'da Karadeniz'in turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

06 Şubat 2018 Salı 09:13
Karadeniz'in turizm merkezi Samsun

Samsun haber - Samsun'da bulunan mavi bayraklı plajlar, doğal güzellikleri Amazon ve Bayrak Tepe Tabiat Parkları ve Şahinkaya Kanyonu, Amazon Köy ve Kurtuluş Yolu Projesi 2017 yılında 325.851’i yerli, 54.395’i yabancı turist çekti.

2017 yılında  380 bin 246 turisti ağırlayan Samsun, yerli ve yabancı turistlere eşsiz bir deneyim sağlıyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Turizm dünyanın bütün şehirlerinin tercih ettiği ve para kazanmaya çalıştığı bir sektör. Türkiye’de Marmara, Ege ve Akdeniz Havzalarında yoğunlaşan ülke turizmini neden biraz da Karadeniz ve Orta Anadolu’ya çekmeyelim. ‘Tarihimize sahip çıkıyoruz’ sloganı ile tarih turizmine yönelik imkan ve potansiyellimizi ortaya çıkararak, doğanın sunduğu güzelliklere yatırımlar yaparak, kültürel varlıklarımızı zenginleştirerek, gastronomi alanındaki zenginliğimizi fark ettirerek elimizi kaldırdık ve biz de varız dedik. Temiz, altyapı çalışmaları tamamlanmış, yürüyüş parkurları, şehir parkları, sahil şeridi tesisleri ile modern bir şehir yaptık, şık konaklama tesisleri ve restoran yatırımları yaptık" dedi.

Son Güncelleme: 06.02.2018 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2018-02-06 10:52:47

Sayın Yusuf Ziya Başkanımı tebrik ederim her alanda olduğu gibi TURİZM için ayrı bir mücadele vermekte olup buralar da türizm işletme mezunu arkadaşlar yokmu çalışma yapım Samsunun her bir yeri ayrı bir turist yeri dağı ile taşı ile deresi ile şelalesi ile çok yeri var SAMSUN'un sayın başkanımın önüne getirecek merak ettim doğrusu