banner388
banner390
banner410
banner408

Karadeniz İlkokulundan 9 madalya

Samsun İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvasına Karadeniz İlkokulu damga vurdu.

banner269

Karadeniz İlkokulundan 9 madalya

Samsun İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvasına Karadeniz İlkokulu damga vurdu.

25 Aralık 2017 Pazartesi 13:37
Karadeniz İlkokulundan 9 madalya

Samsun Haber - İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı "Satrançla Büyüyorum Projesi" kapsamında düzenlenen turnuvada Samsun Karadeniz İlkokulu 9 madalya birden kazanarak büyük bir başarıya imza attı.


Samsun Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonundaki turnuvaya 151 öğrenci katıldı. Samsun Satranç 9 Yaş İl Birinciliği'nde Samsun Karadeniz İlkokulu öğrencileri 20 madalyadan 9'unu almayı başardı. 



Karadeniz İkokulu Müdürü Ali Fuat Türkyılmaz yaptığı açıklamada, "Bu projenin amacı; öğrencilerimizin hızlı ve doğru karar verebilme özelliklerini artıran, kişiliklerinin olumlu gelişmesine fayda sağlayan, dikkat dağınıklığının oluşmasını önleyen, özgüven duygusunu aşılayan, bir problemin farklı çözüm yollarını bulup en doğrusunu tahmin edebilme yeteneğini geliştiren, sosyal yönlerini geliştirip yeni arkadaşlıklar kurmasını sağlayan, kazanmanın verdiği sevinci de kaybetmenin verdiği üzüntüyü de yaşayarak hayatta kazanmak kadar kaybetmenin de doğal olduğunu kavramalarını sağlayan satranç sporunu sevdirmektir. Okulumuzun öğretmeni Mustafa Ateş’in ciddi çalışmaları, öğrencilerimizin gayretleri aldığımız madalyalarla sonuç vermeye başladı. Daha öncede katıldığımız bütün turnuvalarda madalyalar ve ödüller aldık. Ancak ilk defa bir turnuvada dokuz madalya birden alarak zannediyorum rekor kırdık" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunSatranç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.