banner388

Karadeniz Hamsisi Gürcü oldu

Türkiye'de hava sıcaklıklarının düşmemesi nedeniyle soğuk sulara kaçan Hamsi, Türk balıkçılar tarafından Gürcistan ve Rusya karasularında avlandı.

Karadeniz Hamsisi Gürcü oldu

Türkiye'de hava sıcaklıklarının düşmemesi nedeniyle soğuk sulara kaçan Hamsi, Türk balıkçılar tarafından Gürcistan ve Rusya karasularında avlandı.

03 Ocak 2018 Çarşamba 09:10
Karadeniz Hamsisi Gürcü oldu

Samsun haber - Türkiye'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle soğuk sulara kaçan Hamsi Gürcistan ve Rusya'ya akın etti. Hamsi fiyatlarının Türkiye'de yükselmesi nedeniyle Türk Balıkçılar Gürcistan ve Rusya karasularına Hamsi avlayarak tezgahları tekrar şenlendirdi. 25 TL'ye kadar çıkan Hamsi fiyatları Türk Balıkçıların Gürcistan ve Rusya karasularında avlanmasının ardından tekrar 7.5 TL'ye geriledi.

"GÜRCÜ HAMSİ SATILIYOR"

Hamsinin yavaş yavaş yurda dönüş yapacağının belirten Balıkçı Serdar Sarıkaya, “Aylar sonra hamsimiz ilk kez yurda dönüş yaptı. İnşallah bundan sonra da bol olmasını bekliyoruz. Havalar soğudukça hamsi bu tarafa doğru dönüş yapıyor. Şu an tezgahımızda Gürcü hamsisi yer alıyor. Son bir ay öncesine kadar ilk kez bugün itibariyle bol oldu. İnşallah daha da bol olacağını umut ediyoruz. Fiyat olarak uzun bir aradan sonra ilk kez 7.5 TL’ye satıyoruz. Daha önce kilosunu 15-25 TL’ye satıyorduk. Son 1 aydır en ucuz fiyattan satıyoruz” dedi.

"VATANDAŞ MEMNUN"

İki gündür tezgahlarının dolu olduğunu ifade eden Zeki Özçilingir, "İki günden beri tezgahlarımız dolu. Yaklaşık 2 haftadır hamsi yoktu ilk kez bugün bol oldu. Hem Hopa’dan hem de Gürcistan’dan geliyor. Son 1 aydır ilk kez hamsinin fiyatı bu kadar ucuz oldu. Şu anda hem vatandaş hem de biz memnunuz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.01.2018 09:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.