banner388

Karadeniz'e bu yıl az turist geliyor

Ramazan Bayramı tatilinin 3 gün olması nedeniyle turizm sektörü umduğunu bulamadı. Karadeniz'de bu yıl beklenen yerli ve yabancı turist sayısı az oldu.

Karadeniz'e bu yıl az turist geliyor

Ramazan Bayramı tatilinin 3 gün olması nedeniyle turizm sektörü umduğunu bulamadı. Karadeniz'de bu yıl beklenen yerli ve yabancı turist sayısı az oldu.

18 Haziran 2018 Pazartesi 11:40
Karadeniz'e bu yıl az turist geliyor

Samsun haber - KATİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş yaptığı açıklamada “Bu sene hem yerli turistte hem de yabancı turistte bir azalma hissediliyordu. Bunun ilk karşılığını da ne yazık ki Ramazan Bayramı’nda aldık. Tesislerimiz geçen senelerin çok altında bir talep gördü” dedi.

Bayram tatilinin kısa olması nedeniyle insanların uzun tatil yolculuğuna çıkmadığını ifade eden Toktaş, “En önemli neden 3 günlük bayram tatilinin 2 gününün hafta sonuna gelmesi oldu. Yerli turistin çok büyük bir bölümü batı bölgelerinden geliyor. Tatilin bu sefer 3 günde kalması bu uzun yolculuğa çıkılmasını engelledi. Genel olarak turistler bulundukları yerlere yakın olan daha çok günü birlik yerleri tercih ettiler. Bu da bizim bölgeye olan talebin gerçekleşmemesine neden oldu. Otellerin 3 günlük bayram tatilinde doluluklarının yaklaşık yüzde 50 civarı olduğunu görüyoruz. Yani geçen bayramların yarı kadar talep görmüş olduk” diye konuştu.

Murat Toktaş son olarak “Kurban Bayramı’nın daha uzun olması nedeniyle önümüzdeki bayramda daha fazla bir hareketlilik yaşayacağız” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tahir 2018-06-18 14:50:54

sayın toktaş...bırakın turizmi ticaret için gelen insanların kalacağı düzgün ahlaklı ve eliayağı düzgün ekonomik otelde yok samsunda....REZİDANCE adı altında açılan özellikle atakum ilçesindeki ahlaksız konaklama yerlerine bir bakın...!!!!

Misafir Avatar
yalçın kılıç 2018-06-18 16:52:26 @tahir

doğru tespit

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ülkü 2018-06-19 13:22:40

Tek sorun tatil mi? Hersey dahil konseptler Ege ve Akdenizde inanılmaz cazipken burda böyle bir imkan olmadığı gibi, yarim pansiyonlar bilr ates pahasi. Deniz dalgali üstelik. Cazip olması icin ne yaptiniz da millet teecih etmedi? Örneğin gidecek bi yer bile bulamadım Samsun Sinop civarinda