banner388

Karadeniz'de bulunan şeker fabrikası kampanya başlattı

Amasya Şeker Fabrikası 65. pancar alım kapmanyasını başlattı. Dualarla başlayan kampanyada bu yıl 10 kadın çiftçiye ödül verildi.

Karadeniz'de bulunan şeker fabrikası kampanya başlattı

Amasya Şeker Fabrikası 65. pancar alım kapmanyasını başlattı. Dualarla başlayan kampanyada bu yıl 10 kadın çiftçiye ödül verildi.

18 Eylül 2018 Salı 17:16
Karadeniz'de bulunan şeker fabrikası kampanya başlattı

Samsun Haber-Amasya Şeker Fabrikası bu yıl Samsun, Tokat, Amasya ve Çorum illeri ve bağlı ilçeleri ile 10 bölgede çiftçiler ile anlaşarak şeker alım kampanyasını başlattı. 


Amasya Şeker Fabrikası Başkanı Mustafa Saatcı, 219 köye 4 bin 424 üretici ile anlaşma yaptıklarını çiftçilerin ise 90 bin 676 dekar alanda pancar ekimi yaptığını belirterek, "Ekim sahalarında beklediğimiz şeker pancarı 550 bin ton civarındadır. Pancar miktarına karşılık çiftçilerimize 150 milyon TL ödeme yapılacak olup, bu tutarın 20 milyon TL’si bugüne kadar avans olarak çiftçilerimize ödenmiştir. 2018/2019 kampanya döneminde yaklaşık 55 bin ton kristal toz şeker ile yan ürün olarak maya ve yem sanayisi için en önemli ham madde olan 23 bin ton melas, yöremiz besiciliğinde önemli yeri olan 150 bin ton yaş pancar küspesi üretimi gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi. 
2019 yılında pancar ekimini 100 bin dekara çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Mustafa Saatcı, “Kota sorunumuz tamamen ortadan kalkmıştır. Tüm pancarları A kotası üzerinden alacağız. Kota sorununun ortadan kalkmasında emeği olan AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı hocama tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

14 YIL SONRA YENİDEN

Başkan Saatcı 14 yıl aradan sonra etil alkol yapımına yeniden başladıklarını ifade ederek, "Bu süreç içerisinde tüm imkanlarımızı seferber ederek tam kapasiteli ve çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde tedbirlerimizi alarak 2 milyon 300 bin litre alkol üretimi gerçekleştirdik. Ürettiğimiz etil alkolün satış sevkiyatı devam etmektedir" sözcüklerini kullandı.

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, fabrikanın etkin ve verimli çalışması adına gayret gösterdiklerini belirterek fabrikanın çok önemli bir miras olduğunu dile getirdi.

Kurban kesilip dualar edilen törene AK Parti Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok diğer yetkililer ve çiftçiler de katıldı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.