banner388
banner390
banner410
banner408

Karadeniz'de aranan 3 terörist tespit edildi

Doğu Karadeniz kırsalında gizlenen 3 teröristin kimlikleri tespit edildi.

banner269

Karadeniz'de aranan 3 terörist tespit edildi

Doğu Karadeniz kırsalında gizlenen 3 teröristin kimlikleri tespit edildi.

04 Haziran 2018 Pazartesi 11:01
Karadeniz'de aranan 3 terörist tespit edildi

Karadeniz'de yazın ve kışın zorlu şartlara rağmen JÖAK, JÖH ve PÖH ekipleri PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Güvenlik güçleri teröristlerin gizlenebileceği ormanlarda, kalyonlarda, vadilerde ve yaylalarda arama yapıyor.

Geçtiğimiz hafta Giresun’un Güce ilçesinde öldürülen 2 teröristlere vatandaşların ihbarıyla operasyon düzenlendiği öğrenildi. Teröristleri tespit etmek için yöre halkının ihbarları kadar yaban hayatını görüntülemek için koyulan foto kapanlardan da destek alınıyor.

Karadeniz'de barınmaya çalışan PKK'lı teröristleri yakalamak için güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlara vatandaşlar Fındık Dalı Harekatı ismini koydu.

TERÖRİSTLER TESPİT EDİLDİ

Yapılan çalışmalar sonucunda PKK'nın Doğu Karadeniz eylemlerini sürdüren teröristlerin ‘Cudi Zaza’ kod adlı Mehmet Yakışır ve ‘Türk Tarık’ kod adlı Artvin’in Şavşat ilçesi nüfusuna kayıtlı Barış Öner, Rojhat Ankara kod adlı Rahman Sümer olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından kırmızı listede aranan Mehmet Yakışır ve Barış Öner'i ihbar edenlere büyük para ödülleri veriliyor.

Terörist Barış Öner'in aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı emrini verdiği öğrenildi.

Turuncu listede aranan Rojhat Ankara Kod Adlı Rahman Sümer'in ise kapatılan eski Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Ankara İl Yöneticiliği yaptığı belirtilirken 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kastamonu mitingine giden eskort polislere yapılan saldırıda görev yaptı.

TELSİZ KONUŞMALARI

Aynı zamanda Doğu Karadeniz'de barınmaya çalışan teröristlerin telsiz konuşmaları da tespit edildi. 

Karadeniz kırsalında bulunan 3 grubun başındaki PKK’lıların telsiz kodları, örgütteki isimleri ve gerçek isimleri şöyle; 

‘Zeynel’ kodlu telsizi kullanan ‘Cudi Zaza’ kod adlı Mehmet Yakışır, ‘Zap’ kodlu telsizi kullanan ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner, ‘Zigana’ kodlu telsizi kullanan ‘Rojhat Ankara’ kod adlı Rahman Sümer.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2018-06-04 12:44:15

3 yıl oldu yanlış hatırlamıyorsam bu zamana kadar yakalanmaları lazımdı koruyan kollayan birileri var demek bir iki ay sonra fındıkçılar gelir onlarda arada kaynar gider fırsatını bulduğu zaman