banner388

Karadeniz'de 4 PKK'lı terörist kaldı

Karadeniz'de gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 22 kişilik terörist grubundan 4 PKK'lının kaldığı açıklandı. 

Karadeniz'de 4 PKK'lı terörist kaldı

Karadeniz'de gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 22 kişilik terörist grubundan 4 PKK'lının kaldığı açıklandı. 

17 Temmuz 2018 Salı 13:46
Karadeniz'de 4 PKK'lı terörist kaldı

Doğu Karadeniz'de son 4 yıl içerisinde PKK terör örgütüne yönelik operasyon arttırıldı. 22 kişilik PKK'nın Karadeniz Grubundan operasyonların ardından 4 teröristin kaldığı öğrenildi. 12 teröristin öldürüldüğü operasyonlarda 6 terörist sağ olarak ele geçirildi. Aynı zamanda bölgede PKK'lı teröristler tarafından aralarında sivil, asker ve polislerin bulunduğu 15 kişi şehit edildi, 13 kişi de yaralandı. 

Tam donanımlı güvenlik güçleri PKK terör örgütünü bölgede etkisiz hale getirmek için operasyonları aralıksız sürdürüyor. Son olarak bölgeden kaçmaya çalışan 4 kişilik terörist grubunda yaralılarında olduğu telsiz konuşmalarına yansıdı. Terörist gruba ise kırmızı listede aranan Türk Tarık kod adlı Barış Öner’in liderlik yaptığı biliniyor.

PKK'ya yönelik mücadele kapsamında Ordu kırsalında 7, Giresun kırsalında 3, Gümüşhane kırsalında 2 örgüt üyesi öldürüldü. Giresun'da 2 terörist teslim olurken 4 teröristte Espiye ilçesinde yakalandı.

Zigana kodlu telsizi kullanılan Rojhat Ankara kod adlı PKK’lı Rahman Sümer'in ve yakın adamı olan Rızgar Çölemerg kod adlı Reşat Ertuş'un bölgeden yaz başında gönderildiği bilgisine ulaşıldı. Örgüt içerisinde sorun çıkardığı, kendi başına hareket ettiği ve öldürülen bölge sorumlusu Mehmet Yakışır’ın emirlerine uymadığı için terörist Rahman Sümer'in bölgeden aldığı değerlendiriliyor.
 

Anahtar Kelimeler:
KaradenizKaradeniz Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.