banner388
banner390
banner410
banner408

Karadeniz Baro Başkanları toplantısı yapıldı

Artvin'de 15. Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısı yapıldı. Toplantıya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'da katıldı.

banner269

Karadeniz Baro Başkanları toplantısı yapıldı

Artvin'de 15. Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısı yapıldı. Toplantıya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'da katıldı.

22 Eylül 2018 Cumartesi 15:27
Karadeniz Baro Başkanları toplantısı yapıldı

Samsun Haber-Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katılımı ile Artvin'de düzenlenen toplantıya Amasya, Artvin, Bartın, Bilecek, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Ordu, Rize, Samsun, Tokat, Trabzon ve Zonguldak Baro Başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Feyzioğlu, Barolar Birliği'nde adalet ve hukuk üstünlüğünü vurguladı. Feyzioğlu konuşmasında, "Bu masanın etrafında çok farklı siyasi düşünceler var. Dünya görüşü çok farklı baro başkanlarımız var. Ortak paydamız adalet, ortak paydamız hukukun üstünlüğü. Son derece kutuplaşmış, yüzdelere bölünmüş Türkiye’de farklı siyasi dünyalardan, baro başkanları, hukukçular aynı dili konuşuyorsa, bundan Türkiye’nin alacağı önemli dersler var. Demek ki 81 milyonu hukuk ve adalet paydasında buluşturduğumuzda her sorunu çözebiliriz. Bizim çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. Çözümün önündeki en büyük engel biziz; ön yargılarımız. Kendimizden görmediğimize karşı bize dayatılan ön yargılar. Azıcık bizim gibi düşünmeyen birisi varsa hemen hain diye damgalamak. Oysa herkes bu güzel ülkenin iyiliği için düşünce üretiyor" diye konuştu.

YARGININ GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

Bakan Albayrak'ın Yeni Ekonomik Paket'i açıklaması hakkında konuşan Feyzioğlu, "Maalesef içinde tek satır, hukuki güvenliği sağlayacağız cümlesini duymuyorum. 'Yargıyı hızlandıracağız' var. Yargıyı hızlandırdığınız zaman yargı güvenilmez şekilde hızlandıysa hızlı hızlı adaletsizlik olacak demektir. Önemli olan 'yargıyı güvenilir kılacağız' cümlesini sarf edebilmek ve inandırabilmek" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.