banner388
banner390
banner410
banner408

Karaaslan Referandumu Anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, referandum öncesi katıldığı Yakakent İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuştu.

banner269

Karaaslan Referandumu Anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, referandum öncesi katıldığı Yakakent İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuştu.

22 Mart 2017 Çarşamba 20:13
Karaaslan Referandumu Anlattı

Samsun Haber - 16 Nisan referandum çalışmalarına ara vermeden devam eden Karaaslan, çok yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Bunu biz vatandaşımızla iletişim kuralım, anlatalım, konuşalım bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada hep bir arada hareket edelim diye yapıyoruz. Bu seçimde iki seçeneğimiz var. Hayır diyenler maalesef bugüne kadar olduğu gibi hiç bir öneri, katkı sunmadan olduğu gibi hayır diyorlar. 18 maddelik Anayasa değişikliğinde olduğu MHP ile uzlaşma sağladığımız gibi diğer partiler tarafından hiç bir öneri gelmedi. Biz AK Parti olarak milletin talebinin dışında hiç bir uygulama yapmadık. Biz milletin içinden geliyoruz” diye konuştu.


“Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak”

AK Parti'nin ‘tek patron millet olacak’ şiarıyla yola çıktığını belirten Karaaslan, “TBMM'nin arka duvarında yazan 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazısı bizim için yalnızca bir yazıdan ibaret değil. O bizim siyasete, topluma, Türkiye'ye bakış açımızı temsil ediyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak. Cumhurbaşkanlığı sisteminin merkezinde millet var. Ortaya çıkacak olası bir sorunda birileri kendine vazife bilemeyecek, darbe yapamayacak. Sorun çıktığında sistem yeniden halka dönecek. Halk hakemlik yapacak” şeklinde konuştu.

“Millet meseleyi anladı”

Türkiye’nin 16 Nisan'da çok önemli bir referanduma gittiğini vurgulayan Karaaslan, “Diyorlar ki millet henüz anlamadı. Bu millet bir cep telefonu ekranından 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanının çağrısıyla canından vazgeçti. Bu millet mi anlamadı? Millet çok iyi anladı. Millet bize güveniyor. Biz bütün teşkilatlarımızla bu vatan için dertlenmişiz. Bir kişi her hangi bir maddeyi anlamadığı için hayır oyu kullanıyorsa bunda hepimizin vebali olur. Biz gideceğiz kapı kapı dolaşacağız, göz göze, diz dize oturacağız ve anlatacağız. Hayır oyu verenlerde olacak. Bu siyasetin doğasında var. Ama bilmediği için ve yanlış düşündüğü için hayır oyu kullanmayacak” ifadelerini kullandı.

Karaaslan konuşmasının ardından AK Parti Yakakent İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra ilçe halkına defne ve ceviz fidanı dağıtan Karaaslan son olarak esnaf ziyareti yaparak referandum konusunda istişarelerde bulundu.

Son Güncelleme: 22.03.2017 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.