banner388
banner390
banner410
banner408

Kanser hastası Reyan’ın babasından çarpıcı iddialar!

Samsun'da kansere yakalanan 17 yaşındaki Reyan Kaya’nın babası, kızının devamsızlığı gerekçe gösterilerek yönetim tarafından okuldan ayrılmak zorunda bırakıldığını iddia etti.

banner269

Kanser hastası Reyan’ın babasından çarpıcı iddialar!

Samsun'da kansere yakalanan 17 yaşındaki Reyan Kaya’nın babası, kızının devamsızlığı gerekçe gösterilerek yönetim tarafından okuldan ayrılmak zorunda bırakıldığını iddia etti.

04 Nisan 2017 Salı 10:54
Kanser hastası Reyan’ın babasından çarpıcı iddialar!

Samsun Haber - Samsun’un İlkadım ilçesinde kemik kanserine yakalanan 17 yaşındaki Reyan Kaya, iddialara göre tedavisi nedeniyle öğrenim gördüğü 19 Mayıs Anadolu Lisesi’nden bir süre uzak kalmış, daha sonra ise okul idaresinin devamsızlığını ‘idare edilemez’ bulması yüzünden okulundan ayrılmak durumunda kalmıştı.

Yaşanan bu durumlar sonrasında baba Mehmet Kaya, Reyan’a 3 yıl önce kemik kanseri teşhisi konulduğunu, bunun kanserin çok sık nükseden bir türü olduğunu ve kızının sık aralıklarla tedavi için hastaneye yattığını belirterek, “Bu tedavi sürecinde çok büyük zorluklar yaşadık. Reyan da okuluna 1 yıl süreyle ara vererek, öğrenimini evde sürdürdü. 1 yıl boyunca hem tedavisi hem de eğitimi aynı anda evde devam etti. Ama bu durum Reyan’ın psikolojisini çok olumsuz etkiledi. Okulda ders, karne heyecanını yaşayamadı. O nedenle geçen eğitim öğretim yılı başında yeniden okula başladı. Okul başladıktan 1 ay sonra Reyan’ın rahatsızlığı yeniden nüksetti.Bu hastaları hayata bağlayan moral, motivasyon ve yüksek enerjidir. Kızımın en büyük hayali okumak ve bir hukukçu olmak. Bu anlamda çok istediği okul olan Samsun 19 Mayıs Anadolu Lisesi’ne başladı. Tedavimizin çok zor geçtiği bu yıl, kızımın tek yaşam kaynağı okuluydu. Anacak okulda müdür yardımcısı olan Asuman Sarı isimli bir öğretmen, Reyan’ın hastalığı nedeniyle yaptığı devamsızlığın, kendisi için sürdürülebilir olmadığını söyledi. Kızımızı okuldan almamızı istedi.” dedi.

‘Kızımı okuldan almak zorunda kaldım’

Baba Kaya, Müdür Yardımcısı Sarı’nın, okuldaki 2 kız öğrencinin “Siz Reyan kanser olduğu için onu koruyor, kolluyor ve ayrıcalıklı davanıyorsunuz” diye kendisini zor durumda bıraktığını belirterek, “Bu müdür yardımcısı Reyan’a ‘O iki kız öğrenci beni şikâyet ederlerse görevden alınırım’ dedi ve Reyan’a baskı yapmaya başladı. Beni de aradı ve ‘Kızınızı idare edemeyeceğim. Sürekli bu iki öğrenci durumu takip ediyor. Kızınızı bu okuldan alın, özel okula gönderin’ dedi. Geçtiğimiz günlerde kızımı okuldan almak zorunda kaldım. Kızımı vedalaşmaya götürürken ‘Çok iyi oldu rahatladık biz de artık o 2 kız da bana hesap soramayacak’ dedi. Bu son olaydan sonra alevlenen yeni kanser hücreleri tespit edildi. Yeniden hastanedeyiz; Reyan’a yine kemoterapi ve radyoterapiye başlandı. Kızım bu zorlu dönemde önemli motivasyon kaynağı olan okulundan ve sınıfından ayrıldığı için çok çok üzgün.” dedi.

Baba Mehmet Kaya konuyu BİMER'e taşıdı. Ancak kendisine gelen cevap şu şekilde oldu:

“Müdürlüğümüz üzerinden yapılan suçlama ve karalamaların hepsi asılsız ve yalandır. Görevimizin gereğini yerine getirmekteyiz. Mevzuat ve yasaların gerekliliği ne ise müdürlüğümüzce harfiyen uygulanmaktadır.”

Kaynak: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.