banner388

Kadir Gürkan: 'Samsun'da faciadan dönüldü'

Makina Mühendisleri Odası Samsun Başkanı Kadir Gürkan, Samsun'da yaşanan doğalgaz kesintisi ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında yaşanan olayın ciddiyetine değinerek faciadan dönüldüğünü söyledi.

Kadir Gürkan: 'Samsun'da faciadan dönüldü'

Makina Mühendisleri Odası Samsun Başkanı Kadir Gürkan, Samsun'da yaşanan doğalgaz kesintisi ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında yaşanan olayın ciddiyetine değinerek faciadan dönüldüğünü söyledi.

11 Şubat 2017 Cumartesi 17:45
Kadir Gürkan: 'Samsun'da faciadan dönüldü'

Samsun Haber - Makina Mühendisleri Odası Samsun Başkanı Kadir Gürkan, yaşanan doğalgaz kesintisi ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu sabah Saat: 03.30 sularında Samsun – Ordu Devlet Karayolunda yapılmakta olan yol çalışmaları esnasında forekazık yapımı esnasında 20”lik çelik Samsun Doğalgaz dağıtım hattına zarar vermek sureti ile İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerimizin doğalgaz akışı kesilmiştir. Ondokuzmayıs Sanayi Sitesi Bayraktar Caddesi ve Bandırma Vapuru arasındaki çelik hatta gazsızlaştırma çalışmalarına başlayan dağıtım firmamız SAMGAZ teknik ekipleri bir – bir buçuk saat içerisinde çelik hattın kaynaklı tamirat işlemine başlayacağını öğrendik. 

Tahribatın meydana geldiği bölgenin yaklaşık olarak 100 metre civarında bir akaryakıt istasyonumuzun bulunduğunu ve akaryakıt depolama tesislerine yakın olduğunu dikkate aldığımızda çok büyük bir tehlikeyi atlattığımızı söyleyebiliriz.

Olayın gerçekleştiği saatlerden itibaren sürekli diyalog içerisinde bulunduğumuz SAMGAZ yetkilileri sorunun çözümüne yönelik özverili çalışmalarını gözlemlemekteyiz. İlk etapta tahribat gören çelik borunun tamiratı devamında ise Canik, İlkadım ve Atakum bölgesinde bulunan 29.177 binamızın doğalgaz regülatörlerinin acil müdahale ekipleri tarafından tek tek, kontrollü bir biçimde gaz verilmesi sureti ile arızanın giderilmesine SAMGAZ Teknik Ekiplerince çalışılacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Yaşanmakta olan arızanın boyutuna dikkat çekmek adına söylemek gerekirse, yaklaşık 30.000 binanın doğalgaz kullandığı Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerimizde 29.177 bina doğalgaz kullanamamaktadır. 

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi olarak SAMGAZ ekiplerine Odamıza kayıtlı Doğalgaz İç Tesisat Mühendislik firmalarından 12 ekip Odamızın çalışanlarından ise 3 ekip oluşturarak çalışmalara destek sağlamak üzere SAMGAZ yetkililerine bildirdik.

Vatandaşlarımızı dağıtım firmasından güvenli bir şekilde doğalgaz arzı güvenli bir şekilde yapıldığı açıklanana kadar doğalgaz ile çalışan ocaklarını, sobalarını ve benzeri kapalı durumunda tutmaları konusunda uyarmak istiyoruz. Aksi durumda doğalgaz zehirlenmelerinin ve patlamalarının olabileceğini söylemek istiyoruz.

Bu soğuk kış gününde halkımızın bir an önce güvenli bir şekilde doğalgaz kullanımına geçebilmesi için üyelerimiz ve çalışanlarımız ile yapılan çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz."
 

Son Güncelleme: 12.02.2017 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf yayla 2017-02-11 20:19:31

Yol inşaatı yapımı aşamasındaki bu ikinci doğalgaz kazası. Bu bize mühendislik hatasının olduğunu açıkça belirtiyor. Sorumlu teknik kişilerin bir soruşturma geçirmesini istiyorum SONUCU VAHİM HATALAR CEZALANDIRILMALIDIR

Avatar
Sezai kafalı 2017-02-11 19:41:00

İyide nezaman bitecek

Avatar
Tevfik demirtaş 2017-02-11 23:09:41

Doğalgazın üzerinde kazı yapılıyo kimsenin sesi çıkmıyo olay oldukdan sonra boş konuşmak çok kolay siz nerede yaşıyorsunuz samsunda deyilsiniz galiba o kazı bu gün başlamadı ki

Avatar
Boksör mustafa 2017-02-12 00:31:35

Bu iş fosur fosur cigara tüttürmeye benzemez .

Avatar
can bozduman 2017-02-12 00:39:40

Ey oda başkanı ekip göndereceğine önce denetleseydin. Daha kısa süre önce de kaza yaşandı

Avatar
Ahmet 2017-02-12 15:44:33

Kazı yapılırken neredeydiniz