banner388

“Kabul etmemiz mümkün değildir”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kudüs’le ilgili konuştu.

“Kabul etmemiz mümkün değildir”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kudüs’le ilgili konuştu.

11 Aralık 2017 Pazartesi 16:47
“Kabul etmemiz mümkün değildir”

Samsun haber – Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Aralık Ayı 23.Birleşiminin 1.Oturumu gerçekleşti. Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın 38 gündem maddesini komisyonlara havale etmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına, “ABD’nin İsrail’e destek verir olması ülkemiz insanlarını derinden incitti ve rahatsız etti. Rahatsız etmekten de öteye öfkelendirdi. Aslında ülkemizi kontrol ederek gerekli tedbirler gösteriliyor. Ama henüz başkenti statüsünü kazandırmadı” dedi.


“Henüz daha başkenti statüsünü kazandırmadı”


Gündem maddelerimizin tümünü gördüğüm kadarıyla 38 gündem maddemiz var. Komisyonlara havale edeceğiz diye konuşan Yılmaz, “38 tane gündem maddesini komisyonlara havale edeceğiz. Ondan önce isterseniz içinde bulunduğumuz günümüz şartlarının en önemli daha doğrusu geçen haftanın bütün İslam alemini hatta ülkemizi, ülkemizden de öteye islam alemini derinden üzen ABD Başkanının İsral’in daha önceden başkenti ilan etti. Ama henüz daha başkenti statüsünü kazandırmadı. Sadece İslam aleminin değil bütün semavi dinleri açısından Kudüs’ü İsral’in başkenti ilan etmesini ABD Başkanının tanıması bir anlamda İsrail’e destek verir olması ülkemiz insanlarını derinden incitti ve rahatsız etti. Rahatsız etmekten de öteye öfkelendirdi. Aslında ülkemizi kontrol ederek gerekli tedbirler gösteriliyor” dedi.


“Bizleri düşündürüyor ve üzüyor”


Cumhurbaşkanımızın ve ülkemizin bütün diğer siyasi partilerin de hepsinin bu konuda söylemesi gereken her şeyi söylediğinden eminim diyen Yılmaz, “Söylemekle kalmayıp bir takım aksiyonların, kendinizi haksız duruma düşürmeyecek  tutum ve davranışların kendinizi aksi duruma düşürmeyecek  yaptırımların da olabilmesi de önümüzdeki günlerde tahmin ediyorum ülkemizi yöneten büyüklerimizin de önerileri ve organizasyonları çeşitli tedbirleri olacaktır. Ama üzülerek ifade edeyim ki dünyada 2 milyarları aşkın Müslüman var ve 176 tane devletin belli bir oranda yarıya yakında İslam ülkesi olmasından dolayı da bu ülkelerin gerekli tepkileri şifahen ortaya koymuş olmasına rağmen sonuçta bir aksiyona, bir caydırıcılığa, bir engelleyici yaptırım henüz koyamamış olması da bizleri düşündürüyor ve üzüyor” diye konuştu.


“Bir takım arayışlar içerisinde olduğumuzun bilinmesini istiyorum”


Yılmaz, “Böylesine bir merkeze yönelik siyasi bir havuz içerisine girerek bir avuç İsrail Devleti’nin de olaya kendi merkezi haline getirmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı olarak değerli heyetimizden aldığımız yetki ile bu karardan vazgeçilmesi yönünde yapılması gereken bir takım arayışlar içerisinde olduğumuzun bilinmesini istiyorum” diye konuştu.


“Kudüs gezisi yapabiliriz”


Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde Genel Kurul Merkezinde yani partinin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ile görüşeceğini söyleyen Yılmaz,”İkna edersem ve fayda görürlerse bunda bir yarar gördüklerini bu konudaki düşüncemizi uygulamada tavsiyeleri olursa eğer değerli heyetimizden oluşmuş bir grupla Kudüs gezisi yapabiliriz. Oradaki Filistinli arkadaşlarımıza ve onların yanlarında olduğumuzu bir ziyaret ile gösterebiliriz” dedi.

Son Güncelleme: 12.12.2017 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
smsn 2017-12-12 12:01:18

hey sen ne zaman gidiyorsun şu samsunun başından. memleketine git dinlen artık...

Avatar
DURSUN 2017-12-12 17:10:49

ARTIK BIRAK ŞU KOLTUĞU SAYIN YILMAZ ... GELECEKLERİN ÖNÜNÜ AÇ HAL ORTADA OYLAMA YAPILSA SENİN İÇİN HİÇKİMSE MEMNUN DEĞİL %80 YAPTIĞIN İŞLERDEN VE SENDEN .RİCA EDİYORUZ ARTIK BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BIRAK .. OSMAN GENÇ ERDOĞAN TOK GİBİ KİŞİLERE DEVİR ET Kİ GÖZÜN ARKADA KALMASIN ONURUN ŞEREFİN DEVAM ETSİN ... SAYGILARIMLA...