banner388

Kablo hırsızlığı operasyonu: 24 gözaltı

Samsun merkezli 4 ilde enerji ve nakil hatları kablosunun çalınmasına yönelik düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

Kablo hırsızlığı operasyonu: 24 gözaltı

Samsun merkezli 4 ilde enerji ve nakil hatları kablosunun çalınmasına yönelik düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

18 Ocak 2021 Pazartesi 16:29
Kablo hırsızlığı operasyonu: 24 gözaltı

Edinilen bilgiye göre, Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Samsun İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ve JASAT timleri tarafından Samsun merkezli Diyarbakır, Antalya ve Bursa illerinde 26 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kavak Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda düzenlenen operasyonda toplam 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan hırsızlarla birlikte 4 bin metre bakır telefon kablosu, 13 adet cep telefonu, 20 adet sim kart, 3 adet flaş bellek ve 1 adet elektrik sayası ve 2 adet hafıza kartı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin Samsun, Adıyaman, Antalya, Kahramanmaraş ve Elazığ illerinde enerji nakil ve nakil hatları kabloları çaldıkları, yapılan tespitlerde 50 bin metre uzunluğunda kablo hırsızlığına karıştıkları ve çaldıkları kabloların piyasa değerinin yaklaşık 20 milyon lira olduğu öğrenildi. Örgütlü bir şekilde hırsızlık yapan şüphelilerinin daha çok kamu adına yapımına devam eden cezaevi ve TOKİ inşaatlarını hedef seçtikleri ve hırsızları buralardan yaptıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan 24 şüpheli sorgulanmak üzere Samsun'a getirilirken, 3 şüphelinin ise başka suçtan cezaevinde tutuklu bulundukları tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.