banner388

Japonlardan Samsun'a yatırım

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma dayalı üretim ve tarıma dayalı sanayi alt yapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık" dedi. 

Japonlardan Samsun'a yatırım

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma dayalı üretim ve tarıma dayalı sanayi alt yapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık" dedi. 

02 Eylül 2019 Pazartesi 18:42
Japonlardan Samsun'a yatırım

Bafra'da Japonya merkezli United Genetic adlı firmanın işleteceği fide üretim tesisinin açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Tarıma dayalı üretim ve tarıma dayalı sanayinin alt yapı çalışmaları büyük ölçekte tamamlandı. Hedef, tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek" ifadelerini kullandı. 

TARIM YATIRIMI

Samsun Valisi Osman Kaymak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Japon Fide Üreticisi United Genetics’in Bafra ilçesinde kurduğu, Karadeniz Bölgesi'nde ilk olan aşılı fide üretim tesisinin açılışına katıldı. 

Bafra Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) gerçekleştirilen Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Mijayim ile şirket yetkililerinin ve çok sayıda Bafralı üreticinin de katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Demir, önemli mesajlar verdi. 

TARIM İÇİN TEŞKİLATLANMA

Karadeniz Bölgesi’nde ilk olma özelliğini taşıyan aşılı fide üretim tesisinin Samsun’da açılıyor olmasının şehrin tarım ve ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun'un en büyük, en önemli potansiyelleri, Türkiye'deki en verimli ovalara sahip olmasıdır. Şehrimizde, geçtiğimiz süreçte, tarıma dayalı üretim ve tarıma dayalı sanayinin alt yapısı büyük ölçekte tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir teşkilat yapılanması gerçekleştirdik. Bu yapılanmada özellikle tarımsal ve hayvansal kalkınmayı destekleyecek şekilde kaynaklar oluşturacağız" diye konuştu. 

BEREKET FIŞKIRACAK

Samsun il genelinde 'tarıma dayalı sanayi' ile ilgili çok ciddi gelişmelerin yaşanacağı bir döneme girilmek üzere olduğunu ifade eden Mustafa Demir, "Samsun’u bundan sonra yapacağımız çalışmalarla bugün ile kıyaslanmayacak bir şekilde değişen ve gelişen bir kent haline getireceğiz. Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden Bafra Ovası'nda yapılan bu yatırım bizim de projelerimize alt yapı oluşturacak bir hüviyet ve önem arz ediyor. Bu topraklar bereketli. Burada yapılan her yatırımın da bereketli olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN

Bafra OSB içerisinde toplamda 280 dönümlük bir alan seracılık başta olmak üzere birçok alanda tarımsal faaliyet ve üretim gerçekleştirecek Japon United Genetics'in bu yatırımıyla örnek olmasını da isteyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bu projenin Samsun’da hayata geçmesini sağlayan Türk firma yetkililerine ve Samsun'da bu yatırım gerçekleştirilmesine destek veren tüm ilgili arkadaşlara teşekkür ederim. Başarılı, güzel bir ticari faaliyet olmasını diliyorum, emeği geçenleri kutluyorum" açıklamasında bulundu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun 2019-09-03 02:56:06

Evet çok güzel, fakat eksik olan noktalar var. Mesela neden bafralı kardeşlerime eğitimler verilip seminerler düzenlenip bu iş verilmiyor. Bunuda geçtim Türkiye'de birçok ziraat mühendisi arkadaş boşta geziyor neden onlar bu işi üstlenmedi ? Bu işi yapamaz onlar diyeceksiniz sizin eğitim veren üniversite hocalarınızda sıkıntı var demektir. Uygulamalı eğitim yok demektir. Maddi olarak yatırım gerekiyor ve o parayı bizim o gençlerimiz bulamaz diyorsanız o da bizim ayıbımızdır. Tarımın ve hayvancılığın bu noktada olduğu yerde bizim ziraat fakültesinden veya ilgili alanlardan mezun olan kardeşlerimizin elinden tutup bu işe sürüklememiz gerekiyor. Hangi birimizin dedesi tütun tarlasından, pamuk tarlasından, mısır tarlasından çıkmadı ki ? Neden yabancı milletler bizim kökenimizden gelen tarıma hayvancılığa bizim memleketimizde el atıyor arkadaş.
Tarıma dayalı üretim ve tarıma dayalı sanayi yatırımı yapılan yerde benim mehmet amcam, ziraat mühendisi ahmet kardeşim, hayvancılıkla uğraşan amcalarım, besi çiftliği kurmak isteyen genç girişimci kardeşlerim faydalansın. Japon veya başka milletten insanlar yatırım yapıp bize 3 kazandıracağına kendimiz üretip 5 kazanalım. Dışardan gelenlere kapımız her zaman açık olsun ama turist olarak veya bizim yaptığımız tesisleri incelemeye gelsinler nasil yapıyoruz diye baksınlar kapımız her zaman açık olur.

Avatar
Murat 2019-09-02 18:58:50

Keske bu ülkenin bu şehrin bu memleketin yönetimini japonlara versek. Öyle asil şerefli asil adil millet japonlar. Gururlu sevecen eğitimli medeni terbiyeli millet. Turkiyeyi ancak bu çikmazdan japonlar gibi asil milletden çikan yöneticiler kurtarir. Gerçekden dini yönünü sorup araştirmak lazim nedwn olmasin ne mahsuru var. Japonkar daha iyi yönetir ve bir mazereti olamaz dini açidan. Bizimkilerden olamaz olmaz. Japonlar gururlu millet köprü ayaği yikildi diye mühendis japondu intihar etti istanbulda. Onlarda aldatildik kandirildik yok. Yaptik yaptik başardik. Yakindan şahidim...

Misafir Avatar
MERKEZ 2019-09-03 09:13:23 @Murat

Hayatında kaç tane japon gördün. Kaçtanesinin asil ve şerefli olduğunu gördün. Bizim profesörlerimiz şerefsiz mi asil değil mi. Medeniyeti getiren topluluk Osmanlı İmparatorluğudur. Aslını asla unutma unutturma.!!!

Beğenmedim! (1)
Avatar
Misafir 2019-09-02 19:01:57

Adını anmaktan çekindiginiz Zihni Şahine dua edin sera osb yi kurmak için çok çabası varrrrr

Avatar
aynur 2019-09-03 10:56:21

zıhnı sahın buyuk sehır beledıyesı oluncak alacama ve mahallelerıne en buyuk yanlıs yaptı kızlan ıle pelıtbukı mah yolunu soz verdıgı anda yaptırmadı bu koylerın hakkı haram olsun

Avatar
fide önemli fide şart tabi 2019-09-03 12:39:56

Hoş geldiniz konnichiwa lar Sora Aoi yi neden getirmediniz lan yanınızda.