banner388

İYİ Parti, Samsun'daki kamu hastanelerinden bilgi istedi

İYİ Parti, Samsun 5. Noter'e ihbarname ile başvurarak kamu hastanelerinden bilgi istedi.

İYİ Parti, Samsun'daki kamu hastanelerinden bilgi istedi

İYİ Parti, Samsun 5. Noter'e ihbarname ile başvurarak kamu hastanelerinden bilgi istedi.

02 Şubat 2018 Cuma 15:29
İYİ Parti, Samsun'daki kamu hastanelerinden bilgi istedi

Samsun haber - İstanbul ili Küçükçekmece ilçesinde bir kamu hastanesinde 38'i 15 yaşını, 77'si ise 18 yaşını tamamlamamış mağdur kız çocukların gebelik muayenesi veya doğum için hastaneye başvurup, Adolesan Gebeliği teşhisi ile hizmet aldığı ortaya çıkmıştı.

İYİ Parti Kadın ve Aileden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Şadan Saraç ise Samsun 5. Noter'e ihbarname vererek kentteki kamu hastanelerde bu tür olayların yaşanıp yaşanmadığı ile ilgili araştırılmasını istedi.

SKANDAL OLAY ORTAYA ÇIKTI

Basın açıklaması yapan Saraç, "Kamuoyunda ciddi ve haklı bir infial yaratan, Hürriyet Gazetesi'nin Dinçer Gökçe imzalı "Türkiye'yi sarsacak utanç listesi" başlıklı haberinde; İstanbul ili Küçükçekmece ilçesinde hizmet sunan bir kamu hastanesinde 38'i 15 yaşını, 77'si ise 18 yaşını tamamlamamış mağdur kız çocuklarımızın gebelik muayenesi ve/veya doğum için hastaneye başvurduğu ve Adolesan Gebeliği teşhisi ile hizmet aldığını ve fakat yasal zorunluluk bulunmasına rağmen bu vakaların adli mercilere ihbar edilmediğini öğrenmiş bulunmaktayız. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin her vesilede vurguladığı üzere; İYİ Parti, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve her türlü istismarlara karşı ilkesel bir parti programına sahiptir" dedi. 

"GELİŞMELER TARAFIMIZCA KONTROL EDİLECEK"


Tedbirlerin alınması için kararlı adımlar atacaklarını belirten Saraç, "Bu konunun genel ahlak, genel sağlık ve kamu yararını doğrudan ilgilendirmesi ile birlikte, partimizin vazgeçilmez ilkeleri arasında sayılan "çocuk istismarı" "çocuk yaşta evlilik" ve "aile içi şiddet" gibi konulardaki tüm gelişmeler tarafımızca yakından takip edilerek gerekli önlemlerin alınması için zaruri görülen tüm idari ve adli süreçlerin başlatılması hususunda kararlı adımlar atacağımızdan hiç kimse şüphe duymamalıdır. Ancak, habere konu somut olayla ilgili sadece adı geçen kamu hastanesi nezdinde sınırlı bir inceleme başlatılmış olması, kamu vicdanını tam anlamıyla rahatlatmamaktadır" diye konuştu.


Başkan Saraç açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Bu ve benzeri suç teşkil eden eylemlerin kamu görevlileri tarafından ihbar edilmesi zorunluluğunun kanun ile yükümlülük altına alındığını özellikle hatırlatmak isteriz. Bu nedenlerle, ülke genelinde infial uyandıran bu konunun Samsun genelinde hizmet veren tüm kamu hastaneleri açısından araştırılması, siyasi sorumluluğumuzun gereğidir. Bu itibarla Anayasamızın "Dilekçe, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkı" başlıklı 74. maddesi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereğince, aşağıda bilgilerinize sunulan bilgi ve belgelerin, yazılı olarak tarafımıza ivedi olarak verilmesini istedik."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.