banner388

İYİ Parti'li isimden HDP açıklaması

27. Dönem İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı Furkan Eren Özdemir, HDP'nin Millet İttifakında yer alacağı iddiaları ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'li isimden HDP açıklaması

27. Dönem İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı Furkan Eren Özdemir, HDP'nin Millet İttifakında yer alacağı iddiaları ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

29 Ocak 2019 Salı 14:27
İYİ Parti'li isimden HDP açıklaması

Son günlerde bazı kesimlerin İYİ Parti ve CHP'nin oluşturduğu Millet İttfakı'na HDP'nin de katıldığı şeklindeki iddialara 27. Dönem İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı Furkan Eren Özdemir'den sert bir eleştiri geldi.

Özdemir sert bir şekilde eleştirdiği iddialara ilişkin, "HDP hiçbir ittifaka kabul edilmediği için kazanamayacağı yerlerde aday çıkarmayacağını, ancak belediye meclisleri için seçime gireceğini açıkladı. Havuz medyasının kuyusuna atlamaktan geri durmadılar. HDP, Millet İttifakı'nda yer alamaz. HDP'nin yalnız kalmasına ve bazı yerlerde aday çıkaramamasına üzülenler HDP'yi Cumhur İttifakı'na dahil edebilirler. HDP'nin aday çıkarmadığı yerde HDP seçmeninin hangi adaylara destek vereceğine gelince; İçişleri Bakanlığı döneminde örgüte duman attırmış sayın Meral Akşener'in adayını destekleyecek halleri yok, elbette Habur'da zılgıt çektiği AKP'nin adayını destekleyeceklerdir. Cumhur İttifakı'nın sözcüsü sağa sola sataşacağına sandığa atılan oyları süzebilecek bir mekanizma varsa onu önersin. Kim nereye ne atmış, hep birlikte görelim" şeklinde sert bir şekilde cevap verdi.

Sözlerine devam eden Özdemir, "Birileri beka vurgusu yaparak yerel seçimlere hazırlanıyor. Aynı zamanda Millet İttifakı'na gönül veren vatandaşlara zillet ve illet yakıştırması yapıyor. Asıl beka sorunu budur. Sen toplumu hakaret ve aşağılamalarla ikiye böler ve ayrıştırırsan, o zaman Türkiye'de bir beka sorunu oluşur. Kutuplaştıran bir dile son verilsin. Yaşını başını almış koskoca adamlar siyaset üretmek yerine lakap yakıştırmalarıyla vakit öldürüyor. Bu durum Türkiye'nin geleceği açısından bir vahamettir. Bu zihniyette olan kişi 50 milyon oy alsa da bu ülkeye katacağı hiç birşey yoktur" açıklamalarında bulundu.

Yerel seçimlerle beka meselesinin ilgisinin olmadığını ifade eden Özdemir, "Şimdi birileri çıkmış yerel seçimlerde bekayı savunuyoruz filan diyor. Ülkenin ve devletin bekası öyle süslü seçim sloganlarıyla teminat altına alınmaz. Ülkenin bekasını düşünüyorsan FETÖ ile el ele vererek devletin ana damarları hüviyetindeki kurumlara zarar veren siyasi kadroya destek vermeyeceksin. FETÖ'nün tahrip ettiği devlet dinamiklerini tasfiye edip, kapatmak yerine güçlendireceksin. Hadi biraz daha romantik bir cevap vereyim, onlar severler. Bu ülkeyi yedi düvel bir araya gelip yıkamadı, belediye seçimleriyle mi yıkacaklardır" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
x 2019-01-29 14:38:24

Bıyıkların çok hoş!

Avatar
Selman kara 2019-01-29 14:48:22

Bizde senin anlattıklarını yedik.izmir adayına bak bakalım.sura sahip çıkan liceye sahip çıkan adam sen o adama çalışacaksın kadikoyde pkkliya oy atacaksın sonra şöyle böyle ne anlatıyorsun hemşerim

Avatar
Adnan Aydın 2019-01-29 16:21:03

Şu anda iyi partiden istifa eden milletvekleri ve teşkilat mensupları neden istifa etti acaba arayıp bir sorması lazım bu aday adayı arkadaşın ne oldu neden istifa ediyosunuz diye. Ne yapsanız olmayacak konuşmak kolay tabi.

Avatar
Samsunlu 2019-01-29 16:52:22

Bu adam ne anlatıyor.. Hdp nin chp ile ittifak yaptığını sağır sultan biliyor.. Sizde chp ile itifak yapıyorsunuz. Bir bakıma ortaksınız yancı hdp ile.

Avatar
Tufan 2019-01-29 21:30:07

Bu ülkenin sizin gibi siyasetçilere ihtiyacı var.

Avatar
Boş yapma 2019-01-29 19:41:56

Boş yapma çocuk .. bal gibi de ittifak var ..

Avatar
Necaattin 2019-01-29 20:12:34

Kendini de İlkadım ı da mahvettin Necaattin .. iyi parti nedir yahu ?

Avatar
Baybilen 2019-01-29 21:45:26

Cahil işte, 2009 da zılğıt çekildide şimdi siz ne yapıyorsunuz diye sorarlar...hdp kiminleyse sizde onunlasınız