banner388

İthal et üreticiyi yok eder!

Samsun ve ilçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, et ithalatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İthal et üreticiyi yok eder!

Samsun ve ilçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, et ithalatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

26 Ekim 2017 Perşembe 14:48
İthal et üreticiyi yok eder!

Samsun Haber - Samsun ve ilçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Bafra Belediyesi Hayvan Pazarında üreticilerle bir araya gelerek 'Et İthalatına Karşı' olduklarını söyledi.


Samsun ilçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, 14 milyon 816 bin büyükbaş hayvan varlığı, 44 milyon 572 bin 635 adet küçükbaş hayvan varlığı, 1 milyon 173 bin kilo et üretimi ile şu anda 650 bine yaklaşan ithal besilik talebi ile kasaplık, karkas et ve kemiksiz et ithalatı projesinin yanlış olduğunu belirtti.



Doğan, konu ile ilgili olarak, "Biz üreticiler yem girdileri ve maliyetlerin çok yüksek olmasına rağmen bizim işimiz diyerek. Biz inadına üretmeye bu işin sıkıntısını omuzlamayı görev edinmişiz. Devletimizin şuanda yaptığı et ithalatı ile kafamız karışık. Devlet, üreticisi ile rekabet etmemeli devlet babamız, biz evlatlarıyız net bir şekilde emretsin üretimden çekilelim. Mazot, yem, ot, saman hammaddelerimiz pahalı, bakanlık ve yetkililer dışarıdan et getirip marketlerde satacağına benzin istasyonu açıp ucuz mazot versinler, yem fabrikaları kurup yem bayileri açarak ucuz yem satsınlar" dedi.



Erdal Doğan, alınan kararla üreticinin yok edilmek istendiğini söyleyerek, "Türkiye’nin üreticisi yok olduktan sonra tamamen dışarıya bağımlı dışardan et ithal eden konuma gelir. Türkiye’de üreticinin yüzde 95'i küçük ölçekli üreticidir ve zarar etse de bu işin sıkıntısını omuzlar. Bu insanlar üretimden çekilirse Tarım ve Hayvancılığın intiharı demektir. Gelişmiş ülkelerde tarım ve hayvancılığında üst düzeyde olduğu açıklamalarını size hatırlatmak isterim. Biz üreticiler diyoruz ki; Tarım ve Hayvancılığın üzerinde büyük bir operasyon var. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duran üreticilerimiz, çiftçilerimiz, köylülerimiz yıpratılmak, muhtaç hale getirilmek ve sindirilmek isteniliyor. Biran önce sektördeki temsilcilerle bir araya gelinerek neler yapılması gerektiği görüşülmeli ve gerekli tedbirler alınmalıdır. Tarım ve Hayvancılıktaki üretime üreticinin kendisi ile yön verilmeli, bir kısım rantçı, sanayici ve ithalat lobisiyle yön verilmemelidir" açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 27.10.2017 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.