banner388

İstikamet Kızıl Elma diyen askerin babası konuştu

Zeytin Dalı Operasyonu'na katılan askerin istikamet Kızıl Elma demesi Türkiye kamuoyuna oturdu. Samsunlu asker Mehmet Kuzu'nun babası açıklamalarda bulundu.

İstikamet Kızıl Elma diyen askerin babası konuştu

Zeytin Dalı Operasyonu'na katılan askerin istikamet Kızıl Elma demesi Türkiye kamuoyuna oturdu. Samsunlu asker Mehmet Kuzu'nun babası açıklamalarda bulundu.

24 Ocak 2018 Çarşamba 10:46

Samsun haber - Samsunlu asker Mehmet Kuzu 5 çocuklu ailenin en büyüğü. Samsunlu Kuzu Ankara’nın Etimesgut Zırhlı Birliklerde acemi birliğini yapıp Edirne’nin Süloğlu ilçesinde usta birliğine gitti. Usta Birliği'nde vatani görevini yapan Kuzu, sözleşmeli er olarak uzman çavuş oldu. 4 buçuk yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev alan Kuzu, Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'na katıldı.

“BEKLEMESİNLER”

A Haber muhabirinin "İstikamet neresi?" diye sormasının ardından cepheye giden Kuzu tankın üzerinden "Kızıl Elma" cevabını verdi. Daha sonra muhabirin ailene bir mesaj var mı demesi üzerine “Beklemesinler, bu vatanı bölemezler” şeklinde cevabı Türkiye'yi duygulandırdı.

“DÖNMEK VAR DÖNMEMEK VAR”

Samsunlu Mehmet Kuzu'nun Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşayan ailesi çok özel açıklamalarda bulundu. Baba Cemil Kuzu, "Mehmet ilk Ankara Etimesgut’ta acemi asker olarak göreve başladı. Usta birliğine Edirne Süloğlu'na gitti. Oradan sözleşmeli uzman olarak Ankara’ya gitti. 2 amcasının sayesinde sözleşmeli oldu. Şuanda da uzman olarak devam ediyor. Beklemesinler mesajı gönderdi bize. Biz ülke olarak dini konularda Allah’a şükür bilinçliyiz. Dönmek de var dönmemek de var. Hepsine hazırlıklı olsunlar dedi. Bu hissedilir bir durum değil. Kendi kalbinden geçen şeyi konuştu" dedi.

“KALBİNDEKİNİ SÖYLEMİŞ”

Kahraman oğlunun Kızıl Elma söylemiyle ilgilide konuşan baba Kuzu, "Kızıl Elma'yı çocukluğundan beri görüştüğü arkadaşlarından ve liderlerimizin de dile getirdiği Mehmet’in de hedeflediği bir konuydu. Bunu bilinçli olarak söyledi. Kalbindekini söylemiş. Bunu da tüm Türkiye’ye bilmeyenlere duyurmuş oldu" diye konuştu.

Son Güncelleme: 25.01.2018 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.