banner388
banner390
banner410
banner408

İşte Tramvayın Üniversiteye Çıkacağı Tarih

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin 2019’da üniversiteye çıkacağını belirterek, “Raylı sistem doğuda Çarşamba’ya, batıda Bafra’ya doğru uzayacak” dedi.

banner269

İşte Tramvayın Üniversiteye Çıkacağı Tarih

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin 2019’da üniversiteye çıkacağını belirterek, “Raylı sistem doğuda Çarşamba’ya, batıda Bafra’ya doğru uzayacak” dedi.

04 Mart 2017 Cumartesi 12:22
İşte Tramvayın Üniversiteye Çıkacağı Tarih

Samsun Haber- Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş., vermiş olduğu ’hafif raylı sistem’ hizmeti ile Samsun’da 6 yılı aşkın sürede 150 milyona yakın yolcu taşıdı. Samsun’da, 10 Ekim 2010 tarihinde ilk seferini yapan hafif raylı sistem her yıl artan yolcu sayısıyla dikkati çekerken, Samsunluları güvenli ve konforlu toplu taşımacılık ile buluşturmaya devam ediyor. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, hafta içi ortalama 60 binin üzerinde vatandaşı taşıyan raylı sistemin bundan sonraki geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Raylı sistem 2019’da üniversitede”


Başkan Yılmaz, “Raylı sistem 2019’da Ondokuz Mayıs Üniversitesine kadar çıkar halde olacak. 2018’in sonundan itibaren de Büyükşehir Belediyesi olarak raylı sistemin havaalanına kadar olan çalışmalarına başlayacağız. Şimdiden proje hazırlıklarını yapıyoruz. Bir taraftan da Taflan, yaz-kış oturulan bir yer haline geliyor. Taflan ve Çatalçam’da koridorları hazırladık. Mevcut Devlet Demir Yolunun kuzeyinde boşalttığımız bir koridorda tercihli yol diye düşünerek ayırdığımız bir koridorda raylı sistemi Turgut Özal Yurdunun bulunduğu koridora geçirerek oradan devam ettirmeye yönelik proje çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

“Raylı sistem Çarşamba ve Bafra’ya doğru uzayacak”

Raylı sistemin ilerleyen dönemde Doğu-Batı yönünde ilerleyeceğini açıklayan Yılmaz, “Şu anda Tekkeköy’ü konuşmuyoruz bile. Tekkeköy güzergahı 14 km’lik bir ilave olarak yapıldı. Önümüzdeki süreçte buradan elde ettiğimiz başarı, yolculuk ve insanlarımızın da raylı sistemi kullanma eğilimlerinin giderek attığı oranda da doğuda Çarşamba’ya, batıda Bafra’ya doğru bu hizmet uzayacak. Uzayacak olan bu hizmetin proje hazırlıkları, mülkiyet sorunlarının çözümü, öncen yapılması gereken planlamaları yapma talimatını verdim. Gelemen’e kadar olan proje hazırlıklarına başladık. Bir taraftan da Taflan-Çatalçam istikameti için de hazırlıklar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 04.03.2017 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.