banner388

İşte Samsun'daki patlamanın nedeni

Samsun'un İlkadım ilçesindeki İlyasköy mahallesinde dün yaşanan doğalgaz patlaması hakkında SAMGAZ'dan yazılı bir açıklama yapıldı.

İşte Samsun'daki patlamanın nedeni

Samsun'un İlkadım ilçesindeki İlyasköy mahallesinde dün yaşanan doğalgaz patlaması hakkında SAMGAZ'dan yazılı bir açıklama yapıldı.

13 Ocak 2018 Cumartesi 12:35
İşte Samsun'daki patlamanın nedeni

Samsun haberSamsun'un İlkadım ilçesindeki İlyasköy Mahallesi Hersek Sokakta dün yapılan izinsiz kazı esnasında doğal gaz hattı hasar gördü. Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yaşanan bu olay sonrasında SAMGAZ'dan yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Saat 15.15’de SAMGAZ 187 Doğal Gaz Acil İhbar Hattına gelen ihbar ile saat 15.26’da bölgeye intikal eden SAMGAZ Acil Ekipleri; doğal gaz hattına hasar verildiğini, kontrolsüz gaz çıkışı olduğunu ve binada yangın çıktığını tespit etmiştir.İvedilikle çevre emniyeti alınmış, 15.30 itibariyle bölgedeki doğal gaz akışı durdurulmuş olup bölgeye intikal eden itfaiye ekipleri tarafından da yangın kontrol altına alınmıştır.

2,5 saat sonra gaz verilmeye başlandı

Bölgede çalışmalarına başlayan SAMGAZ ekipleri tarafından hasar onarım işlemleri 18.00 itibariyle tamamlanarak doğal gaz arzı sağlanmaya başlanmıştır. Bu süreçte, aynı sektörden beslenen 317 adet binada mevcut 992 adet doğal gaz abonesine geçici olarak doğal gaz verilememiştir. Akabinde ise bölgede yer alan binaların servis kutusu teknik kontrolleri SAMGAZ ekipleri tarafından yapılarak sektör, aynı gün 21.00 sularında tam olarak işletmeye alınmıştır."

SAMGAZ Genel Müdürü Sn.Yılmaz KOLSAN, konuyla ilgili olarak, “Alt ve üst yapı çalışmaları esnasında doğal gaz hatlarının mevcut olduğu alanlardaki bu güzergahlar, uyarı levhaları ile belirlenmektedir; çalışmaların, denetimimiz altında sürdürülmesi, şehir genelinde çalışma yapacak kişi, kurum ya da kuruluşların bu düzene riayet etmelerinin gerekliliği, doğal gaz altyapısındaki hasarların ağır sorumluluklar taşıdığı, alt ve üst yapı çalışmalarından kaynaklanan kaza, yangın, patlama, yaralanma, hasar görme ve ölümlü kazalardan çalışma yapan ekipler ve bu ekiplerin koordinasyon ve yönlendirmelerinden sorumlu çalışma talimatını veren yöneticilerin mesul olduğu şirketimiz tarafından her fırsatta dile getirilmektedir” dedi.

Uyarı levhası vardı

Kolsan, Samsun şehrinin ilk olarak 2005 yılında doğal gaz ile tanıştığını belirterek “Samsun artık doğal gazı uzun süredir kullanan bir şehrimiz. Bu bağlamda gerek kurumlar arası yazışmalarımızda ve gerekse tüm basın açıklamalarımızda detaylı bilgilendirme yapıyoruz. Hasar alanında yapılan incelemelerde ise; sokakta doğal gaz hattı olduğu ve izinsiz kazı yapılamayacağına dair SAMGAZ uyarı levhasının da yer aldığı tespit edilmektedir. SAMGAZ, 7/24 aktif olan bir kuruluş. Dolayısıyla günün her saatindeki taleplere mutlaka cevap veriyoruz. Üstelik bunun için bir ücret de talep etmiyoruz. Hal böyle iken, halen daha izinsiz ve bildirimsiz yapılan kazılara anlam vermek mümkün değil” şeklinde konuştu.

Kazı yapmadan önce arayınız

Şehir genelinde herhangi bir kazı çalışması yapılacak ise mutlaka 444 1187 numaralı SAMGAZ Çağrı Merkezinin aranarak nezaretçi ekip talep edilmesinin gerektiğinin altını çizen Kolsan; “Acil durumlarda 187 Acil İhbar Hattımızın aranması, bu tarz durumlar ile karşı karşıya kalınmaması adına önem arz etmektedir. Bu vesile ile bir kez daha geçmiş olsun temennilerimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz” dedi.

Son Güncelleme: 15.01.2018 02:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alper 2018-01-13 21:00:30

peki gereken ceza kesildimi kafaya göre kazının