banner388

İşte İYİ Parti ve CHP'nin Samsun'da görüştüğü ilçeler

İYİ Parti ve CHP'de 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Samsun pazarlığı devam ediyor. Daha önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için anlaşan iki parti, ilçeler için görüşmelerini sürdürüyor.

İşte İYİ Parti ve CHP'nin Samsun'da görüştüğü ilçeler

İYİ Parti ve CHP'de 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Samsun pazarlığı devam ediyor. Daha önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için anlaşan iki parti, ilçeler için görüşmelerini sürdürüyor.

04 Ocak 2019 Cuma 10:18
İşte İYİ Parti ve CHP'nin Samsun'da görüştüğü ilçeler

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde gözler İYİ Parti ve CHP'nin Samsun belediye başkan adaylarına çevrilmiş durumda. Daha önce Samsun Büyükşehir Belediyesi için İYİ Parti'nin aday çıkaracağı, CHP'nin ise İYİ Parti'nin adayını destekleyeceği açıklanmıştı.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın haberine göre İYİ Parti ve CHP'de Samsun görüşmeleri devam ediyor.

İLKADIM PAZARLIĞI

Üzerinde mutabakat sağlanan Samsun’da Cumhur İttifakı'nda yaşanan gerilim sonucu AK Parti ve MHP’nin il başkanlarını görevden alması üzerine yeni bir durum ortada çıktı.

Bu kapsamda Samsun’da İYİ Parti Büyükşehir’in yanı sıra Bafra, Canik ve İlkadım’ın kendisine bırakılmasını istiyor.

Ancak Atakum’u alan CHP İlkadım’ı bırakmaya yanaşmıyor; bu ilçede gerekirse her parti kendi adayıyla girme eğilimi ortaya çıkmıştı.

Ancak, “Cumhur İttifakı'ndaki son gelişmeler çerçevesinde bütünlüğün bozulmaması için bir daha müzakere edilmesi” kararlaştırıldı.

Büyükşehirlerden Ordu’da aranan mutabakata ulaşılamayıp, her iki taraf da kendi adayını çıkarma kararı alırken, Kahramanmaraş’ta uzlaşı sağlandı.

Son Güncelleme: 04.01.2019 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2019-01-04 13:53:14

bu isler partiye degil adaya bakar...

Avatar
SEÇMEN 2019-01-04 10:53:21

YANLIŞ YAPMAYIN ATAKUM İLKADIM ,CANİKTE MİLLET İTTİFAKINI . ANLAŞMA ŞART.. YOKSA , YOLA TOPAL ÇIKARSINIZ.. CUMHUR İTTİFAKINDA SAMSUNDA SIKINTI ONLARA ŞU AN YÜZDE 10 ÜZERİNDE SEÇMEN BAZINDA OY KAYBETTİRDİ. SEÇMENİN BEKLENTİSİ ADAM GİBİ İTTİFAK.. BÜYÜK ŞEHİRDE MEHMET ÇAKAR ,İLKADIM NECATTİN DEMİRTAŞ . BANKO

Avatar
ghhh 2019-01-04 10:50:05

İYİ PARTİ fazla büyük düşünmüş.Büyükşehir Belediyesini istemek  bandında olan bir parti için çok fazla.

Avatar
kadir 2019-01-04 22:06:25

Millet ittifakının Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak sayın MEHMET ÇAKARI görmek istiyoruz

Avatar
İlker Karabulut 2019-01-09 13:51:23

ghhh itafen İYİ Parti Türkiye'nin en iyi muhalefet yapan siyasi partisi ve her geçen gün güçleniyor. İYİ Parti het ilde ve ilçede kendi adayını çıkarabilecek güçtedir bilinmesini isterim.

SEÇMENE itafen Atakum ilkelerine sahip ittifaka ihanet etmemiş itifak anlayışına uygun hareket etmektedir buna eminim CHP nin İYİ Partiyi umursamaz hareketi hiç hoş olmamıştır bu bağlamda İYİ Parti kendi adayını açıklamış ve diğer ilçelerdede hazırlık içindedir. SAMSUN BÜYÜK ŞEHİR B.B ADAYI Merkezin insiyatifindedir en uygun adayı belirleyecektir buna hiç şüpemiz yoktur.