banner388

İşte Gülsan esnafının yeni adresi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kaldırılacak olan Gülsan Sanayi Sitesindeki esnafın taşınacağı yeni bölgeyi açıkladı.

İşte Gülsan esnafının yeni adresi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kaldırılacak olan Gülsan Sanayi Sitesindeki esnafın taşınacağı yeni bölgeyi açıkladı.

10 Şubat 2018 Cumartesi 15:23
İşte Gülsan esnafının yeni adresi

Samsun haber -  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YılmazGülsan Sanayi Sitesinin taşınacağı arazi ile ilgili olarak açıklama yapmak konusunda acele etmekten spekülasyonları önlemek adına kaçındıklarını belirterek, "Sorunların yüzde 90’ı bizim açımızdan çözüldü. Ufak bir itirazlar var. Bunların yargı süreci devam ediyor. Burada bine yakın insan var. Aşağı yukarı 150 dönüm yani 15 hektar kadar bir alanı kamulaştırmamız gerekiyor. Bu alanda kamulaştırmaya başladık. En son 1- 1 buçuk ay içerisinde 15 milyon TL. kamulaştırma bedelini ödedik. Artık süreç başladı. Biz Gülsan Sanayisinin daha önce nereye taşınacağını bazı spekülasyonları önlemek için açıklamadık. Çünkü Gülsan’ı falanca yere götüreceğiz dediğimizde orada arazisi fiyatları bir anda artacak. Arazisi olan vatandaş ‘hımm sanayi buraya taşınacakmış. İstimlak gelecekmiş arazilerimizi satmayalım. Satmamakta direnelim’ gibisinden duruş olacağı için biz sabırla bu süreci yürüttük. Ama şu anda aşağı yukarı 65 dönüm bir yerde, 40 dönümde bir yerde olmak üzere 105 dönüm yeri Toybelen’de hazırladık. Şu anda orada kepçeler ve makinalar çalışıyor. Alt yapısına SASKİ girecek ve hazırlayacak. Birde Badıllı’da bir yerimiz var 40 dönüm. Onunla birlikte 145 dönüm bir yeri hazırlamış oluyoruz. Zaten Gülsan Sanayisindeki bütün esnaf ortaya gidecek değil. Bazı esnafın kendi yerleri de var. Gülsan için bu süreç devam ediyor” dedi.

Kaynak: Gerçekbizde.com

Son Güncelleme: 12.02.2018 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep çelik 2018-02-10 15:42:57

sayın başkan gulsan sanayısıne buldugunuz yere avm yapsaydınız ya o esnaf toybelene nasıl gıdecek bu esnafa çıle çektırmekten nekadar zevk alıyorsunuz artık bırakın esnafın yakasını

Avatar
Tuğrul 2018-02-10 20:49:17

Şehiriçinden alıp 10 yıl sonra şehiriçinde kalacak bir yere taşıyorsunuz sanayiiyi. Liderlik uzak görüşlülük bu olsa gerek.

Avatar
şabanoğluşaban 2018-02-10 23:26:27

vay vay vay spekülasyonları önlemek için söylenmemiş, yandaşlar herkesten önce proje etraftaki arazileri ucuza kapsın diye değil haaa yanlış anlamayalım...

Avatar
orhan 2018-02-10 23:41:18

ey gidi yusuf baskan... kimileri tirnagiyla biryerlere gelir kimileride biryerlerden birseyler meler. esnafin basina simdi ne kodu onu soylesen.. toybelene acilacak olan sanayi sitesi getirinden fazla goturusu olacaktir... insanlar gulsanda ne kazaniyirda toybelende ne kazanacak.. yari esnaf kepenki kapatacak gidecek.. (simdi sizin bu zihniyetinize ne demeli )

Avatar
Necati55 2018-02-11 00:14:48

Sanayinin taşınması bence çok olumlu. Bazıları nasıl gidecegiz diyor sanki Atakum yada başka bir yerden oraya yürüyerek gidiyor. Tabi ki sanayi tasininca ulaşım da yapılacak bu konuda baskanımız Y.Ziya Yılmaz''n arkasındayız.

Avatar
RECEP 2018-02-11 14:29:05

Sanayi bölgesi dediği yer Kamalı köyü karaca mevkii.Atakum belediyesi imar yapmadan önce uyanıklar oradan yüzlerce dönüm yer kapattılar.Sonra belediye sanayi imarı yaptı.Tabii kendi adamlarını belli yerlere topladılar.Bizim sülalenin 36 dönüm yerini paramparça ettiler.Mahkemeye verdik tabiiki kaybettik.mahkeme masrafını da bize ödettirdi.Hem yerlerimizi ziyan ettiler hemde ucuza kapattılar.Sonrada bazı uyanıklar gelip hisseli yer ucuz olur diye amca oğullarından 70-80 tl den topladılar.Yani kısacası bizim köylünün elinde çok az hisseli yerler kaldı.Şimdi soruyorum yusuf ziya-iskhak taşcı-özdemir haritanın yatacak yeri varmı?...Orada şimdi bir parsel 1 milyon tl. ile 1.5 milyon tl arasında . Şimdi kalkmış rant olmasın diye yerini söylemiyormuş.sevsinler sizi....