banner388
banner390
banner410
banner408

İşte FETÖ'nün Samsun'da Firari İş Adamları

Samsun'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik davalar birer birer başlarken, haklarında yakalama kararı olan çok sayıda isim halen firari.

banner269

İşte FETÖ'nün Samsun'da Firari İş Adamları

Samsun'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik davalar birer birer başlarken, haklarında yakalama kararı olan çok sayıda isim halen firari.

28 Şubat 2017 Salı 09:51
İşte FETÖ'nün Samsun'da Firari İş Adamları

Samsun Haber - Samsun'da FETÖ'nün firari iş adamları arasında olan isimler. FETÖ'nün Samsun imamları kimler? FETÖ soruşturması kapsamında Samsun'da işadamları Muharrem Durmuşoğlu, Kenya İmamı Bilal Karaduman, Ömer Yazıcı, Mehmet Sungur ve Osman Reis aranıyor.  

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik dava ve soruşturmalarda haklarında yakalama kararı olan çoğu işadamı ile Samsun İmamı ve FETÖ'nün örgüt hiyarerşisinde yönetici oldukları tespit edilen işadamlarının çoğu halen yakalanamadı. Yurtdışına kaçtıkları belirlenen bu isimlerle ilgili davalar ise başlamış durumda.

SAMSUN'DAKİ FİRARİLERİN HEPSİ İŞADAMI

"FETÖ yöneticiliği, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamaları kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan bir numaralı işadamı ise Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek. Tıpkı Akın İpek gibi Samsun'da da çok sayıda işadamı, tutuklanarak cezaevine gönderilme korkusuyla yurtdışına kaçmış ya da kaçırılmış durumda. Samsun Valiliği'nin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan ve aranan isimlere ilişkin listesinde yer alan ilk isim Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Eski Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu. Durmuşoğlu son olarak STSO’daki yönetim kurulu tarafından dışlandıktan sonra sırra kadem basmıştı. Durmuşoğlu’un yanı sıra işadamı İsmail Başpınar, Yaşar Aydın, İşadamı Özgür Kaya, Cemal Bilim, Ali Arukan, Metin Madsar gibi isimler de Samsun’da aranan isimleri arasında yer alıyor

FETÖ'NÜN AĞIR TOPLARI DA FİRARDA

Samsun'da halen aranan isimler arasında en dikkat çekeni ise Milli Eğitim camiasına yeterince sızamadığı gerekçesiyle Kenya'ya sürgün edildiği öne sürülen Kenya'daki Light Akademi Okulları Genel Müdürü ve Ömeriye Vakfı'nın Başkanı Bilal Karaduman. Nairobi’de bulunan Ömeriye Vakfı’nın, Gülen Cemaati ile bağlantılı olarak çalıştığı biliniyor. Samsun'da il imamının 2010 yılına kadar Bilal Karaduman olduğu, daha sonrasında terör örgütü tarafından Kenya imamı olarak görevlendirildiği, daha sonrasında Samsun imamı olarak Ömer Yazıcı'nın il imamlığına getirildiği ortaya çıkmıştı. Karaduman ve Yazıcı halen firari olarak aranıyorlar.

FETÖ’NÜN SÖZDE VALİSİ ABD’DE

Samsun'da halen malvarlıklarına el konulan işadamlarından birisi olan Nevzat Çelik'in yanı sıra, Karadeniz İşadamları Federasyonu (KASİF)'in eski başkanı Osman Reis de FETÖ'nün firari işadamları arasında yer alıyor. 17-25 Aralık soruşturmaları sonrasında, hükümetin cemaate yönelik baskılarının artması üzerine ABD'ye kaçtığı belirlenen Osman Reis'in, Emniyet tarafından ortaya çıkarılan FETÖ örgüt şemasında ‘il valisi’ olarak uzun yıllar görev yaptığı tespit edilmişti.

MEHMET SUNGUR

Samsun merkezli Gürmed Medikal'in sahibi Mehmet Sungur da aranıyor. Mahkeme kararı ile kayyum atanan Gürmed firması sahibi Sungur'un Türkiye'deki tüm malvarlığına el konulmuştu. Sungur'un örgütün önemli finans kaynaklarından birisi olduğu belirlenirken, firması önceki yıllarda vergi sıralamasında gerilerde yer alan Mehmet Sungur, 2015 yılı sıralamasında vergi şampiyonu olmuştu. Bu durum, Sungur’un daha önce vergi kaçırdığı iddialarını gündeme getirmişti.

Kaynak: Gazete Gerçek / Gülsüm Atik

Son Güncelleme: 01.03.2017 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.