banner388

İşte FETÖ'den Yargılanacak Çarşambalı İş Adamlarının İfadeleri

Samsun'da FETÖ operasyonları kapsamında yargılanacak olan Çarşamba Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi 38 kişi için iddianame hazırlandı.  İddianamede yer alan ifadeler ise oldukça ilginç!

İşte FETÖ'den Yargılanacak Çarşambalı İş Adamlarının İfadeleri

Samsun'da FETÖ operasyonları kapsamında yargılanacak olan Çarşamba Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi 38 kişi için iddianame hazırlandı.  İddianamede yer alan ifadeler ise oldukça ilginç!

02 Mart 2017 Perşembe 12:43
İşte FETÖ'den Yargılanacak Çarşambalı İş Adamlarının İfadeleri

Samsun Haber - Samsun'da Çarşamba Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri FETÖ'den yargılanıyor. Samsun'da faaliyet gösteren Çarşamba Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇARSİAD) üyesi 38 kişi için hazırlanan FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma ve bu örgüte finans sağlamak iddiasıyla hazırlanan iddianame tamamlandı. ÇARSİAD üyesi 19’u tutuklu toplam 38 sanık hakkında FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma ve bu örgüte finans sağlamak suçundan, 10 yıl ile 20 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

FETÖ tarafından kurdurulan TUSKON'a bağlı faaliyet gösteren Çarşamba Sanayici ve İş Adamları Derneği üyesi işadamlarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 19’u tutuklu toplam 38 sanık hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. FETÖ’nün ‘Çarşamba İmamı’ olduğu iddia edilen Orhan Karatekin’in firari olduğu soruşturmanın iddianamesinde sanıkların tamamı, FETÖ ile ilgili olmadığını belirtirlerken, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e, ‘terörist’, ‘hepimizi kandırdı’ diyerek lanet yağdırıyorlar.

ÖRGÜT ÜYESİ VE FİNANSÖR SUÇLAMASI

Samsun Cumhuriyet Savcısı Oktay Akkaya tarafından hazırlanan ve Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, 19'u tutuklu toplam 38 sanık hakkında, ‘silahlı terör örgütüne üye olma ile terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçlarından’ Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca 10 yıl ile 20 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası talep edildi. İddianamede, 2 tutuklu sanığın Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlandığı dikkat çekerken, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen bir sanık da itirafçı oldu.

ÇARŞAMBA İMAMI FİRARİ

İddianamede halen tutuklu bulunan ve OHAL kararnamesiyle TMSF'ye devredilen HK Tekstil'in sahibi Hüseyin Karaman'ın FETÖ’nün Salıpazarı sorumlusu olduğuna yönelik tanık ifadeleri ve ihbarlar da ayrıntılı olarak yer alıyor. İddianamede hemen hemen tüm tutuklu ve diğer şüphelilerin ifadelerinde FETÖ'nün Çarşamba İmamı olarak gösterilen Orhan Karatekin ile birlikte Celalettin Sağlam ve Fatih Barış ise halen yakalanamadıkları için firari durumdalar.

‘GÜLEN’DEN NEFRET EDİYORUM’

İddianamede sanıkların tek tek ifadelerine yer verilirken birçoğunun Canik Başarı Üniversitesi, Tanrıverdi Vakfı, Kimse Yok mu Derneği ile olan bağlantıları, örgütün bankası Bank Asya'ya özellikle 17-25 Aralık operasyonlarından sonra hesap hareketlilikleri ve birlikte yaptıkları yurtdışı geziler ilgili açıklama getirmeye çalıştıkları dikkat çekiyor. İddianamede sanıkların tamamı FETÖ ile hiçbir bağlarının olmadığını belirtirlerken, örgütün elebaşı Fethullah Gülen'e lanet yağdırıyorlar. Hatta bir sanık 15 Temmuz'dan sonra Gülen'den nefret ettiğini belirtirken, “Kendisini bir hizmet adamı olarak faydalı bir adam olarak din alimi olarak görmüyorum ve tanımıyorum” ifadesinde bulunuyor.

GÜLEN HEPİMİZİ KANDIRDI

15 Temmuz darbe girişiminin Fethullah Gülen'in lideri olduğu ve devlet içindeki elemanları tarafından yapıldığını belirten bir başka sanık ise, “Desteklenecek bir tarafı yoktur. FETÖ /PDY örgütü duyduğum bildiğim diğer örgütlerden daha tehlikelidir ve zararladır. Bizleri kandıran Fethullah Gülen'in 15 Temmuz’da gerçek yüzü ortaya çıkmış, biz de birçok masum insan da bu şahsa kanmıştır. Bizi kandırmıştır" sözleri yer alıyor.

OĞLUMUN ADINI TAYYİP KOYDUM

İddianamede itirafçı olan H.G. isimli başka bir sanık ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyduğu sevgi ve saygıdan ötürü, büyük oğlunun adını 'Tayyip' olarak verdiğini belirtiyor. Kendisini son derece aldatılmış ve kandırılmış hissettiğini belirten aynı sanık, “Bu husus beni manevi olarak çok yaraladı, bu açıdan kendimi suistimal edilmiş olarak görüyorum, bu terör örgütünün yapmış olduğu tüm eylemleri lanetliyorum. 17-25 Aralık soruşturmalarından sonra kafamda bazı soru işaretleri olduğu için bu şekilde videolar izlemiş olabilirim ama bunu kesinlikle Cumhurbaşkanımızı incitmek amacıyla yapmadım” ifadesinde bulunuyor.

KARAMAN SALIPAZARI İMAMI İDDİASI

İddianamede dikkat çeken diğer bir bölüm ise TMSF'ye devredilen HK Tekstil'in sahibi Hüseyin Karaman ile ilgili. Karaman’ın FETÖ'nün ‘Salıpazarı İmamı’ olduğu iddia edilirken, gizli bir tanığın ifadeleri de yer alıyor. Karaman'ın ABD'de Washington, Laurel Mary Land, New York ve Dallas şehirlerinde çekilen resimlerin yanı sıra Pensilvanya’yı sık sık ziyaret ettiğine ilişkin belgeler de iddianamede yer alıyor

Kaynak: Gazete Gerçek / Gülsüm Atik
 

Son Güncelleme: 02.03.2017 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.