banner388

İşte Balık Fiyatlarındaki Son Durum

Son günlerde soğuk havanın etkisi altına giren Karadeniz’de, balık fiyatları yükselmeye başladı.

İşte Balık Fiyatlarındaki Son Durum

Son günlerde soğuk havanın etkisi altına giren Karadeniz’de, balık fiyatları yükselmeye başladı.

18 Mart 2017 Cumartesi 14:05
İşte Balık Fiyatlarındaki Son Durum

Samsun Haber - Yaklaşık bir haftalık süreçte mevsim normallerinin altında seyreden hava koşulları balık tezgahlarını vurdu. Bazı balık türlerinin kilogram fiyatında yüzde 50’lik bir artış meydana geldi. Konu hakkında görüş bildiren balıkçılar, havaların düzelmesiyle fiyatların normale döneceğini belirtti.

Topal: "Talep çok ama balık yok"

Havaların soğumasıyla beraber fiyatların arttığını belirten balıkçı Kadir Topal, "Bir haftadır olumsuz hava balık fiyatlarını etkiliyor. Şu anda hamsi, mezgit, barbun fazla çıkmıyor. Sattığımız levrek, çupra, somon, alabalık, tirsi. Kalkanın kilosu 100 lira. Denizde fırtına var. Havalar düzelirse fiyatlar düşebilir. Hamsi 15 TL, küçük mezgit 10, büyük mezgit 20 TL, büyük barbunların kilosu 30 TL, tirsi 15 TL, alabalık 12 TL, levrek 20 TL, çupra 18 TL, palamudun dört tanesi 10 TL. Şuan en fazla satılan alabalık, levrek, çupra. Kalkan fiyatları bir kaç gün önce 70 TL iken şimdi kilosu 100 TL. Talep çok ama balık yok. Doğal olarak vatandaşa fiyatlar pahalı geliyor ve vatandaş alamıyor" dedi.

Köse: "Havalar düzelirse fiyatlar düşer"

Balık miktarının azaldığını söyleyen balıkçı Hasan Köse, "Denizde rüzgar var, balık yok. Levrek, çupra, somon var. Kalkan 90-100 arası. Balık az olduğu için fiyatlar yüksek. İnşallah havalar düzelirse fiyatlar düşer" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.