banner388

İşte adı geçen Samsun milletvekili aday adayları...

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel Seçimleri'nde Samsun'a hangi milletvekili aday adayları temsil edecek? Öne çıkan isimler hangileri? İşte adı geçen Samsun milletvekili aday adayları...

İşte adı geçen Samsun milletvekili aday adayları...

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel Seçimleri'nde Samsun'a hangi milletvekili aday adayları temsil edecek? Öne çıkan isimler hangileri? İşte adı geçen Samsun milletvekili aday adayları...

15 Mart 2023 Çarşamba 12:58
İşte adı geçen Samsun milletvekili aday adayları...

14 Mayıs tarihinde Türkiye genel seçimleri yapılacak. Tüm Türkiye'de nerdeyse tamamına yakın seçmenin sandığa gitmesi beklenirken illeri temsil edecek milletvekilleri de merak konusu oldu.  

9 MİLLETVEKİLİ MECLİSTE SAMSUN'U TEMSİL EDECEK

TBMM 27. Dönem'de Samsun'dan 9 milletvekili mecliste yerini almıştı. Bu sene de sayı değişmeyerek yine 9 isim Samsun milletvekili olacak. 

Mevcut Samsun milletvekilleri ve bağlı olduğu partiler şu şekilde: 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP):

•Ahmet Demircan
•Yusuf Ziya Yılmaz
•Çiğdem Karaaslan
•Fuat Köktaş
•Orhan Kırcalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP):

•Kemal Zeybek
•Neslihan Hancıoğlu

İYİ Parti:

•Erhan Usta
•Bedri Yaşar

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Seçime aday adayı olarak katılmak isteyen kişiler, partilerin il başkanlıklarına başvuru yaparak veya bağımsız olarak aday adaylıklarını ilan ediyorlar. Partiler ise yapılan aday adayı başvuruları arasından o ilden çıkacak milletvekili sayısı kadar (Samsun'u 9 milletvekili temsil edecek) adaylarını açıklıyor. Partilerin aldıkları oy oranı doğrultusunda milletvekili adayları, milletvekili ünvanını alıyor. 

ADI GEÇEN SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI KİMLER?

14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde Samsun milletvekili aday adayı olması beklenen isimler şu şekilde: 

AK Parti'den adı geçen Samsun milletvekili aday adayları:

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, İl Başkanı Av. Ersan Aksu, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, ASİYAD Genel Başkanı Osman Yılmaz, eski İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eski Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Maraş, eski İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, eski Kavak İlçe Başkanı Salih Çelik, tarihçi-siyaset bilimci Adem Taflan eski il başkanları Muharrem Göksel, Ali Akyüz, Hakan Karaduman ve Osman Çetinkaya.

CHP'den adı geçen Samsun milletvekili aday adayları:

Av. Gülay Deveci, Ekoloji Birliği ve Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi-SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Samsunspor Kulübü Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Melis Kalkavan Erdoğan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, eski Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, eski Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, makine mühendisi-iş insanı Barış Kaygusuz, Tüm Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Çan, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdullah Taşkın, Av. Nilsu İrem Koçyiğit Bahadır, eski Bafra İlçe Başkanı Şevki Yılmaz ve eski Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay.

MHP'den adı geçen Samsun milletvekili aday adayları:

Çarşamba TEDAŞ eski İlçe Müdür İhsan Uyanık.

İYİ Parti'den adı geçen Samsun milletvekili aday adayları:

Prof. Dr. Kurtman Ersanlı.

Not: Bahsedilen isimlerin bir çoğu henüz netlik kazanmamıştır önümüzdeki günlerde Samsun milletvekili aday adaylarının daha net şekilde ön plana çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme: 15.03.2023 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dikkat 2023-03-15 15:37:02

ey seçmen; Samsuna ve Samsunluya faydası olacak insanı seç, adı Samsun milletvekili ama aklı başka yerlerde olanı değil, Uyan artık. Samsun benim şehrim Ben Samsunluyum diyebilen kim? Bak Gör Uyan artık.
ey partiler; Bu kriterlere uyacak insanları aday göster kendi keyfine ve iç çıkarlarına değil halkın isteğine kulak ver.

Avatar
Vatandaşın biri 2023-03-16 21:37:27

Artık şu AKP milletvekilleri değişmeli, yıllardır aynı hangisi kimin yarasına merhem olmuş, burnu havada insanların sorununa çözüm olmayan, gördüğünde görmemezlikten gelenleri sizde görmeyin artık...

Avatar
değişmeli 2023-03-15 15:21:23

seçim sistemi değişmelidir bu sistemde oy kullanmadım kullanmayacağım; partinin belirlediği sıraya göre değil benim tercihime göre vekil seçilmeli benim verdiğim oy ilk sıralara gidiyor bu yanlış benim seçeceğim aday belki 8.sırada ama seçilemiyor, nasıl sistem bu. beni temsil etmiyor o zaman partiyi temsil ediyor

Avatar
Ali Kemal 2023-03-16 21:39:37

Rahmetli cumhurbaşkanımız Turgut Özal Seçimlerde tercihli oy kullanıldı yani ben falan partiden falanca kişiyi seçiyorum ben hoşlanmadığım sevmediğim uygun görmediğim kişiyi 1, 2,3 sıradan seçmek istemiyorum

Misafir Avatar
doğru 2023-03-17 14:33:13 @Ali Kemal

işte adil olanda bu

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandas 2023-03-15 23:16:32

Bu vekiller ne yapmış da samsun a yine aday oluyorlar başka adammi yok .

Avatar
uğur 2023-03-16 17:19:23

param olsada bende başvursam :D bunlardan daha çok iş yaparım

Avatar
hizmetçi 2023-03-18 12:35:32

yerli oto fabrikasını Samsuna kazandıramayan ve bunun için hiç bir çaba sarfetmeyen vekiller neden tekrar aday olmak istiyor ve oy verecekler neden desteğe devam ediyor anlayamıyorum, Samsuna kim ne kazandırmış.

Misafir Avatar
5534 2023-03-23 11:56:39 @hizmetçi

iyi güzelde yerli araba fabrikası diyarbakıra mardine hakkariye yakışır.işiniz gücünüz menfaat

Beğenmedim! (0)
Avatar
Xx 2023-03-16 20:51:58

BENİM ADAYIM ÇARŞAMBALI CHP MV SUAT YILDIZ