banner388

İstanbul’dan kanoyla yola çıktı Samsun’a geldi

Sigara ve uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratmak için 29 Nisan’da İstanbul’dan Trabzon’a kano ile seyahat etmek için yola çıkan 41 yaşındaki Şenol Özdemir Samsun’a geldi.

İstanbul’dan kanoyla yola çıktı Samsun’a geldi

Sigara ve uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratmak için 29 Nisan’da İstanbul’dan Trabzon’a kano ile seyahat etmek için yola çıkan 41 yaşındaki Şenol Özdemir Samsun’a geldi.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 10:38
İstanbul’dan kanoyla yola çıktı Samsun’a geldi

Samsun Haber - Samsun Batıpark’ta bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü sahilinde geceyi geçiren Şenol Özdemir, Karadeniz'deki fırtına dolayısıyla 10 gün mola vermek zorunda kaldığını söyledi. Şenol Özdemir, fırtına nedeniyle balıkçı barınaklarında ya da çadırda kaldığını söyledi.


Samsun'a Şenol Özdemir, yolculuk ile ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul'da ikamet ediyorum. Atatürk Havalimanında özel bir havayolu şirketinde operatör olarak çalışıyorum. Kano ile 29 Nisan'da İstanbul Bostancı'dan Trabzon Beşikdüzü Limanına doğru sigara ve uyuşturucuya farkındalık oluşturmak için sefere başladım. 10 gün kadar fırtına dolayısıyla çıkamadım. Karadeniz çok dalgalıydı. Mayıs ayında son 50 yılda vermediği kadar fırtına verdi. Bu da benim şansım. Normalde 25 günde seyir sefer. Ancak 5 günde her türlü aksilikler ve fırtına gibi düşünmüştüm ama bu 10 gün kadar oldu. İnşallah önümüzdeki 5 gün içinde veya en geç 6 gün içinde seferimi bitirmeyi düşünüyorum. Sigara ve uyuşturucuya karşı farkındalık nedeni şu; 2015 yılındaki verilere bakarsanız trafik kazalarında 7 bin insanımız hayatını kaybetmiş. Emniyet kemerini takmadığından dolayı ya da başka nedenlerden dolayı. Fakat sigaraya bağlı hastalıklar yüzünden 100 bin insanımız hayatını kaybetmiş. Yani bu kitle imha silahı gibi bir şey. Müthiş bir şekilde insanımız sigara yüzünden kendini öldürüyor. İnsanın kendisine ve çevresine yaptığı en büyük haksızlığın intihar etmesi olduğunu düşünüyorum. Sigarada intihar gibi bir şey. Evinizde sigara içiyorsunuz çocuğunuz etkileniyor. Bahçede içiyorsunuz yanınızdaki komşu arkadaşınız ve oradan geçenler etkileniyor. Bir de uyuşturucu tarafı var. Sokaklarda görüyoruz, 15-20 yaşlarındaki gençlerimiz uyuşturucu ve madde bağımlısı. 2 ay önce televizyonlarda haberlerde 20 yaşlarındaki madde bağımlısı genç anne babanın çocukları doğuyor, anne sütü emmediği zaman çocuk titriyor. Çocukta madde bağımlısı olarak doğuyor. Anne baba diyor ki 'biz çok pişmanız yaptığımızdan'. İnsanlar nasıl bir kötülüğün içinde olduğunun farkındalar ama geç. Ben de bunlardan etkilenerek bu şekilde bir proje başlattım. Çok olumlu tepkiler alıyorum. Hatta bunu duyup uyuşturucu bırakan insanlarla tanıştım" dedi.


Havanın durumuna göre  1,5 saatte 10 kilometre yol alabildiğini belirten Şenol Özdemir, geceleri mola verdiğini, gündüzleri ile yola devam ettiğini söyledi. Şenol Özdemir’in Samsun’dan sonraki rotası ise Trabzon.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberŞenol Özdemir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.