banner388

“İslam’ın Engellilere Yaklaşımı” Konferansı

Samsun Müftülüğü Konferans Salonunda “İslam’ın Engellilere Yaklaşımı” Konferansı düzenlendi

“İslam’ın Engellilere Yaklaşımı” Konferansı

Samsun Müftülüğü Konferans Salonunda “İslam’ın Engellilere Yaklaşımı” Konferansı düzenlendi

24 Mart 2017 Cuma 14:41
“İslam’ın Engellilere Yaklaşımı” Konferansı

Samsun Haber - Konferansta insanların dış görünümlerine göre değerlendirilmemesi gerektiği ifade edilerek önemli olanın manevi güzellik olduğu vurgulandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, ‘’“Engellileri ‘manevi engelli’, kalp gözü engelli olanlar, hakikate ve gerçeğe kulak veremeyenler ile fiziksel engelliler, zihinsel engelliler, biyolojik engelliler diye 3 ana kategoride ayırt etmek mümkündür. 2016 yılı itibariyle dünyada yüzde 5-15 arasında değişmektedir. Ülkemizde yüzde 12,29’u fiziksel engelli olarak tespit edilmiş. Her insan bir engelli adayıdır. Kur’an-ı Kerim bize hayatın her anında kılavuzluk eder. İnsanların Allah katındaki değeri fiziki durumları itibariyle değildir. Allah hiç kimsenin dış görünüşüne bakmamaktadır.

 Allah insanın manevi yönüne bakmaktadır. Allah katındaki değer iman, ibadet ve ahlaka göredir. Allah katında en üstün olan en çok takva sahibi olandır. Allah’a karşı isyan etmeyen bir insanın Allah katındaki kıymeti, gözleri gören, elleri tutan, ayakları basan, malı mülkü çok olan ancak imanı, ibadeti olmayan, insan haklarına saygısızlık eden insanlardan ölçemeyeceğimiz kadar daha değerlidir” dedi.

Son Güncelleme: 24.03.2017 14:44
Anahtar Kelimeler:
Samsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.