banner388

İşitme Engellilere Manevi Etkinlikler

İşitme Engelli Gençlerimiz Manevi Mimarlarını Öğreniyor Sempozyumu Samsun’da Gerçekleşti

İşitme Engellilere Manevi Etkinlikler

İşitme Engelli Gençlerimiz Manevi Mimarlarını Öğreniyor Sempozyumu Samsun’da Gerçekleşti

30 Nisan 2016 Cumartesi 17:12
İşitme Engellilere Manevi Etkinlikler
İŞİTME ENGELLİ GENÇLERİMİZ MANEVİ MİMARLARINI ÖĞRENİYOR 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü “İşitme Engelli Gençlerimiz Manevi Mimarlarını Öğreniyor” konulu programın Samsun ayağı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Bilgili, öğrenciler ve veliler katıldı.

4 İLDE YAPILACAK ETKİNLİK 8 İLE ÇIKARILDI

Programın açılış konuşmasını yapan Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Bilgili, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nce ortak yürüttüğümüz projeyi Ankara’da başlatıp, Kahramanmaraş ve Sivas’ta devam ettirdik. Samsun’da da 4’üncü etabını uygulamaktayız. Projemiz iki aşamalı, dün işitme engelli gençlerimiz ile birlikte Samsun’da bulunan türbeleri gezerek ve ziyaret ederek işitme engelli gençlerimize bu yerlerin tarihi geçmişini anlattık. Bugün de salon toplantımızda hem bu dünyada işitme engelli gençlerimizin varlığını fark ettirmek, işitme engelli olmayan gençlerle kaynaştırmak için neler yapabileceğimizi konuştuk hem de gençlerimizin bugüne kadar yaşamadıkları ‘Allah nedir, Kuran nedir, Hadis nedir’ konuları ile ilgili Cumhuriyet kuruldu kurulalı detaylı hiçbir çalışma olmamış. Bu iktidarın işitme engellilerin manevi duygularına hitaben yapılan bir projedir. Biz de işitme engellilerin manevi boşlukları olan bu konudaki eksikliğini, farkındalığını tüm Türkiye’ye göstermek ve bununla ilgili yapılacak çalışmalara bir nebze de olsa devlet katkısı sağlamak istiyoruz. Bizim projede taahhüt ettiğimiz 5 ildi ama bu işin manevi boyutunu gören iş adamlarından aldığımız destek sayesinde bu sayıyı 8 ile çıkardık. Bundan sonra sırada İzmir ve Bursa var. Final de İstanbul olacak. İstanbul’da da 81 ilden 81 hatim yapacağız” dedi.
Projeyi hayata geçirenlere teşekkür eden Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, “Bu proje engellilerimizin manevi açıdan eğitimlerini destekleyen bir projedir. Dini bilgilerini ve manevi ihtiyaçlarına giderilmesine yönelik güzel bir proje” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar İşaret Dili Uzmanı Mehmet Küçük, projenin sunumu hakkında bilgi verdi. Ayrıca anlatımlar işaret dili ile işitme engellilere tercüme edildi.
 
Son Güncelleme: 30.04.2016 17:29
Anahtar Kelimeler:
DernekIşitme EngelliManevi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.