banner388
banner390
banner410
banner408

İşitme Engelliler Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Samsun'un Valisi olan İbrahim Şahin, Samsun’da yapılacak İşitme Engellilerin Olimpiyat Oyununa yönelik olarak hazırlıklar hakkında açıklamada bulundu.

banner269

İşitme Engelliler Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Samsun'un Valisi olan İbrahim Şahin, Samsun’da yapılacak İşitme Engellilerin Olimpiyat Oyununa yönelik olarak hazırlıklar hakkında açıklamada bulundu.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 17:25
İşitme Engelliler Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Vali Şahinin yapmış olduğu açıklamalarda, “İşitme Engelli Olimpiyat Oyunları, T.C.tarihinde yapılacak olan çok büyük spor organizasyonu. Bu sebepten dolayı çok önem veriyoruz. Öncelikli olarak Spor Bakanımız  Akif Çağatay Kılıç'ın memleketi Samsun olması, bizlerinde işlerinde kolaylık sağlıyor. Kente çok sık gelip olimpiyat oyunlarınında yapılacak oldukları yerleri denetliyor. Türkiye'deki, spor tesisleri itibarıyla en zengin olan şehir Samsun'dur desek,  bence abartmış olmayız. Şehrimiz son derece modern bir şehir ve yeni stadımız bitmek üzere. 33 bin kişi kapasiteli stadımız Ekim ayı ile Kasım ayı gibi hazır olacak. Bir kaç tane spor salonumuz bulunmakta. Bunlar parmakla gösterebileceğimiz güzellikteler. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonumuz da bitti ve kullanıma açıldı. Müsabakalarımız orada yapılmaya başlandı. Bu tarz spor salonlarının Samsun içinde olmasından büyük gurur duymaktayız.Bir diğer taraftan da Yaşar Doğu ismini taşıyan spor salonumuz var ki biz en büyük organizasyonları orada yapmaktayız. Şu son zamanlarda peş peşe uluslararası organizasyonlar yapılmakta. Bu organizasyonlar bu salonların olmasının bir sonucu. Branşların yapılacak olduğu faaliyetlerin tamamınıda içine alan sahalar yapılmakta. Bowlingden atletizme kadar. Bütün bunların hepsi yeniden yapılmakta. Bazıları yenileniyor ya da mevcutlar elden geçirilip tamir ediliyor. 'Bir yıl öncesi' diye dile getirdiğimiz çalışmada olimpiyatlardaki oyunların organize eden kişiler ve Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonun yetkilileri Samsun'a gelerek tesisleri denetliyorlar” dedi.
Olimpiyatlarda yaklaşık olarak 6 bin sporcunun katılım sağlayacağını dile getiren Şahin, “Bunların dışında yaklaşık olarakn 10 bin spor adamı birde  gazeteci, 100 bin civarı bir sayıda aktif izleyicide gelecektir. Bütün dünya televizyonunda canlı ve banttan olmak üzere yaklaşık olarak 900 milyon gibi bir izleyici kitlesi  takip edecek. Bu da, Samsun ile  ülkemizin tanıtımı için çok büyük bir organizasyon olacak. Çok Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümet üyelerimizinde böyle bir organizasyonda Samsun'a katkıda bulunmaları gerçekten takdire şayan. Uluslararası konularda bazen 50 yada 60 ülkelerden farklı farklı branşlardan sporcular gelmekte. Bizim en önemli sınavımız ise 18 ile 24 Temmuz tarihleri arasında ilimizde yapılacak olan 2016 İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları olacaktır. Toplam 5 branşla aslında bizim buna ne kadar hazırlıklı olduğumuz hakkında Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu bizleri bir sınavadan geçirmiş olacaklar. Umutediyorum ki bütün bu sınavlardan başarılı bir şekilde geçeriz” diye konuştu.
Samsun'da fazlaca insanın işaret dilini öğrenmiş olduğunu belirten Vali Şahin, “Türkiye'de kullanılmakta olan işaret dili dışında uluslararası işaret dilide var. Halkımız 2 işaret dilini de öğreniyorlar. Özelliklede taksiciler, esnaflar, otel sahipleri, gelen misafirlerin havaalanından gelerek tekrar havaalanına gidinceye kadar kimlerle karşılaşabilecekse onlara işaret dilini öğretmekteyiz. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile beraber diğer olimpiyatları alamamamızın açığını kapatmak için uğraşacağız fakat elbette ki Ülkemizin bir diğer olimpiyatları almalarınıda gönülden istiyoruz. Hemen hemen bütün branşlardan bu olimpiyatlarda da olacaktır.  Bu durum, hem Samsun'u hem de ülkemizin sınavı olacak.  Ben bu vesileden dolayı olimpiyatlara katılım sağlayacak olan her branştaki sporculara şimdiden başarılar diliyorum'' şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.07.2016 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.