banner388
banner390
banner410
banner408

İnsanlık ölmemiş dedirtti

Ordu'nun Ünye ilçesinde hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 48 yaşındaki Ayhan Cınbırtoğlu insanlığın bir kez daha ölmediğini gösterdi. İlçenin Cevizdere Mahallesi'nde hurdacılık yapan Cınbırtoğlu, anne köpeğin ölmesinin ardından kalan 5 yavru sokak köpeğini kendi iş yerinde beslemeye başladı. 

banner269

İnsanlık ölmemiş dedirtti

Ordu'nun Ünye ilçesinde hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 48 yaşındaki Ayhan Cınbırtoğlu insanlığın bir kez daha ölmediğini gösterdi. İlçenin Cevizdere Mahallesi'nde hurdacılık yapan Cınbırtoğlu, anne köpeğin ölmesinin ardından kalan 5 yavru sokak köpeğini kendi iş yerinde beslemeye başladı. 

06 Temmuz 2019 Cumartesi 16:22
İnsanlık ölmemiş dedirtti

Burada yaşamaya başlayan yavru köpeklerden biri araba çarpması sonucu yaralandı. Yaralı köpek için seferber olan Cınbırtoğlu, tedavisi için işini gücünü bırakarak onun iyileşmesi için mücadele etti. Samsun'da tedavisi için gerekli olan parayı ödeme gücü olmadığından yetkililerden destek bekleyen Cınbırtoğlu, köpeğin bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyor. 

Olay gününü anlatan Ayhan Cınbırtoğlu, "Geçtiğimiz gün sabahleyin arkadaşlarla beraber işe geldik. Biz her gün beş tane yavrumuza iş yerimizde yiyecek veriyorduk. O günde yanımıza dört tanesi geldi ama bir tanesi de gelmemişti. Sonra etrafta kalan köpeği aradık. Hemen yan tarafımızda bulunan çuvalların arasında bulduğumuzda bir aracın çarpması sonucu yaralanmış. Hayvanı hemen Ünye'de bir veterinere getirdik. Onlarda bizim yapacağımız bir müdahale yok siz bunu Samsun'a götürün dediler. Ben de arabamla o gün hemen Samsun'a götürdüm. Hastaneye vardığımızda orada köpeği muayene ettiler. O gün 50 liralık bir tedavi ücreti çıktı. O gün işimi gücümü bıraktım hayvanın sadece iyileşmesi için çabaladım. Geçtiğimiz perşembe günü tekrar gelin köpeğin acilen ameliyat olacağını söylediler. Doktorlarda ücretinin 600 lira olacağını anlattıklarında ben de kabul ettim. Hastaneye vardığımızda köpeğe o gün röntgen çektirip alçıya aldılar. Gelecek hafta salı günü köpeği ameliyat edebileceklerini ve ben de ücretini sorduğumda toplamda 2 bin lira fiyat söylediler. Ücreti duyduğumda karşılama gücümün olmadığını söyledim. Köpeği şu an iş yerimde beslemeye devam ediyorum. Ayakları alçılı olarak duruyor. Eğer ameliyat parasını toplayabilirsem ve yetkililerimizde sesimize kulak verirse hayvanı tedavi ettireceğim. En azından bir can kurtulur. Çünkü o benim yavrum gibi" dedi. 

HERKES ARKASINA BAKSIN

Hayvanlara çarptıktan sonra olay yerinde oları terk edenlere seslenen Cınbırtoğlu, "Yollarda trafik kazası olabilir. Herkes arabasını düşünüyor. Ancak bir defa olsun insanlarımız arkasında ne bıraktığına nasıl bir hayvana çarptığında düşünsün istiyorum. Bu durumda kendi çocukları da olabilir. Birde bunlara eziyet edenler var. Bu hayvanın ağzı var dili yok. Zaten insanlara karşı gelecek durumda değiller. Bunlara her türlü eziyet edebilirsiniz ama insan kendi çocuğuna eziyet etmez ki neden bu hayvanlara toplumda eziyet edilsin" diye konuştu. 

KÖPEĞİN AMELİYAT OLMASINI İSTİYORUM

Köpeğin tedavisinin bir insanlık adına olması gerektiğini ifade eden Cınbırtoğlu, "Bu hayvan sevgisi çocukluğumuzdan ve aileden gelen bir durumdur. Ben bu köpeğin tedavi ve ameliyat olmasını insanlık adına istiyorum. Tabi burada benim gücüm yetmediği için bu desteğe ve yetkililerin bu duruma yardımcı olacağını düşünüyorum. Paranın toplanması durumunda kim bu ücreti ödeyecekse hep beraber gidelim. Kimsenin aklına köpek üzerinden para topluyor algısı oluşmasını istemiyorum. Kim sahip çıkacaksa gelsinler ve beraber hastaneye gidip ameliyatını ettirelim. Yeter ki hayvan kurtulsun" şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Helal olsun 2019-07-06 17:00:01

VAllahi az öncede bi adamın yavru köpeği dereye attı haberini okudum üzüldüm. Böyle haber görünce tekrar sevindim

http://m.habergazetesi.com.tr/haber/5545523/temizlik-iscisinden-kan-donduran-hareket-

Avatar
Xxx 2019-07-06 23:39:29

Bu abi kliniğe geldiğinde oradaydım. Gerçekten de çok temiz kalpli bir insan kendisi. Taaa ünyelerden getirmiş bu yavrucağı. O kadar mazlum bir köpekti ki. Umarım gereken para toplanır ve bu can kurtulur.

Avatar
ALPER 2019-07-07 08:26:17

ALLAH RAZI OLSUN

Avatar
Yılmaz 2019-07-08 12:58:17

çok güzel ve örnek bir davranış lakin bu tür vakalarda belediye,valilik veya kaymakamlık neden birşeyler yapmıyor,hiç mi haber okumuyorlar,bu vatandaş görevini fazlasıyla yapmış,inşAllah devletimiz yardım eder.