banner388

İmkansızlık onları patron yaptı

Ekonomik olarak yaşadıkları sorunlar 2 kız kardeş için başka bir hayatın anahtarı oldu

İmkansızlık onları patron yaptı

Ekonomik olarak yaşadıkları sorunlar 2 kız kardeş için başka bir hayatın anahtarı oldu

16 Mayıs 2017 Salı 10:39
İmkansızlık onları patron yaptı

Samsun Haber - Ekonomik zorluklar nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda kalan 2 kız kardeş şimdilerin patronu konumunda

Maddi zorluklar onları yeni bir karara itti

Onlar iki kız kardeş, kaderleri de birbirinin aynısı. Kardeş biri Nurcan Uyar, anlaşmazlıklar yaşaması yüzünden eşinden ayrıldı. 
Diğeri ise Elif Uyar Karakum, eşinin cezaevinde olması nedeniyle maddi zorlukla karşılaşınca 
iki kardeş bir araya geldi ve ortak bir karar aldı.

Üniversiteyi bırakıp ticarete atıldılar

Maddi zorluklar yaşayan iki kardeş Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden ayrılmak zorunda kaldı. Sonrasında kendilerini bir dükkan açtılar. Okul hayatından 
ticaret hayatına bir anda geçiş yapan iki kız kardeş yaklaşık  8 aylık bir çabanın ardından yöresel yemeklerin 
yapıldığı işletmeyi hayata geçirerek para kazanmaya başladılar.Üstelik burada müşterilerine gerçekleştirdikleri sunumda 
Samsunluların damak tadına hitap edecek cinsten. 

Asıl mesleği inşaat teknisyenliği olan Elif Uyar Karakum, açmış oldukları dükkanı işyeri olarak görmediklerini belirterek, ‘’Burası bizim evimiz. Gelen müşterilerimiz de bizim misafirlerimizdir. Biz sadece satış yapmıyoruz. Gelenler ile oturup sohbet ediyoruz, çay içiyoruz. Çalışırken hem şarkı söylüyoruz hem de oyun oynuyoruz. Benim 4 yaşındaki kızım da tüm gün boyunca benimle birlikte burada oluyor. O bile hamur açmayı öğrendi” dedi.

''Şimdi ise o hayallerim bitti artık”

Diğer kardeş Nurcan Uyar ise çocukluk hayalinin polis olduğunu söylerken hayallerinden uzaklaşmış olmaktan dem vurdu. Şimdi ki işleri hakkında ise ‘’ hamur işleri bizim baba ve ata mesleğimiz. Benim akrabalarım hep fırıncılıkla uğraştı. Bekarken unu hiç sevmezdim. Çünkü babam ve kardeşlerim eve üzerleri un olmuş vaziyette geliyordu. Ben de ‘kesinlikle pideciyle evlenmem ve bu işi yapmam’ demiştim. Herhalde büyük konuştum. Çünkü kendimi bir anda bu işin içinde buldum. Çocukluğumdan beri tek hayalim polis olmaktı. Hala bir polis, bir asker gördüğümde hüzünlenirim. Onlar benim için çok özeller. Şimdi ise o hayallerim bitti artık” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.