banner388

İller arası 5 adım olan mahallede bayram buruk geçti

Samsun - Ordu arası 5 adım olan mahallede, Ramazan Bayramı balkondan balkona kutlandı.

İller arası 5 adım olan mahallede bayram buruk geçti

Samsun - Ordu arası 5 adım olan mahallede, Ramazan Bayramı balkondan balkona kutlandı.

24 Mayıs 2020 Pazar 13:57
İller arası 5 adım olan mahallede bayram buruk geçti


 Samsun’un Ambartepe ile Ordu'nun Şentepe mahallelerinde oturan mahalle sakinleri, yıllardır birlikte kutladıkları bayramı bu yıl Korona virüsten dolayı balkondan balkona kutladı.

Bir adımla il değiştiren mahalle sakinleri, korona virüs nedeniyle Ramazan bayramı ziyaretlerini gerçekleştiremedi.

İKİ DAKİKA ARAYLA EZAN


Her iki mahallede bulunan camilerde ezan, 2 dakika arayla okunuyor.

Karşı komşularını aramak istediklerinde şehirler arası kod ile arayan mahalleliler, Ramazan ayında iftarlarını da ikişer dakika farkla açıyor.

 Mahalleliler, yıllar sonra bayram namazı kılamadıkları ve komşu ziyaretleri gerçekleştiremediklerini için hüzünlü olduklarını ifade ederek gelecek bayramlarda sarılmanın umudunu yaşıyor.


Ordu'nun İkizce ilçesine bağlı Şentepe Mahallesi’nde yaşayan 71 yaşındaki Yusuf Kışla isimli vatandaş, bu bayramın buruk geçtiğini ifade ederek “Önceden birbirimizin evlerine giderdik, bu seneki Ramazan Bayramı'nda yasak dolayısı ile gidemiyoruz. O yüzden diğer senelere göre göre buruk geçiyor. Ama virüs belasından inşallah kurtuluruz ve yine bayramlaşırız” dedi.


Ordu sınırında ikamet eden Fatma Sekmen ise: “Çocuklarımı ve torunlarımı göremedim. Bizi kader ayırdı. İnşallah Kurban Bayramı'nda bir oluruz. Virüse nedeniyle biz de gidemiyoruz, onlar da gelemiyor” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 24.05.2020 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.