banner388

İlkadımlı Kadınlardan Şık Sergi

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan sergide kadınların el emeği göz nuru ürünleri büyük ilgi görüyor.

İlkadımlı Kadınlardan Şık Sergi

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan sergide kadınların el emeği göz nuru ürünleri büyük ilgi görüyor.

13 Şubat 2017 Pazartesi 17:35
İlkadımlı Kadınlardan Şık Sergi

Samsun Haber - Açılışını İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un yaptığı sergide geçmişle günümüzü birleştiren tasarımlar vatandaşların beğenisine sunuluyor. İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezinde verilen kurslarda başta ev hanımları olmak üzere İlkadımlı kadınların ürettiği bir birinden güzel ürünler bir hafta boyunca Piazza AVM’ de sergilenecek. Karadeniz’de bir ilk olan Kabak Oymacılığı ve Süslemeciliğinin yanı sıra, Takı ve Kazaziye, Dekoratif Ürünler ve Sıcak Cam Sanatı kursiyerleri tarafından yapılan ürünler katılımcılar tarafından övgü aldı.


İLKADIMLI HANIMLAR HEM ÜRETİYOR HEM KAZANIYOR”

Serginin açılışını İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Davut Erişgin, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar ile beraber gerçekleştiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “İlkadım Belediyesi çocukların olduğu kadar kadınların da belediyesidir. İlkadımlı kadınlar, kurslarımızda kendi el emekleri ve göz nurları ile ürettikleri ürünleri satarak hem toplumdaki yerini sağlamlaştırıyor hem de aile ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. Sergiyi gezdiğiniz de siz de göreceksiniz bura da sergilenen ürünler büyük emekler sonucu ortaya çıkmış, unutulduğunu düşündüğümüz el sanatlarımızın modern bakış açısıyla geçmişle bu günü birleştiren son derece şık ürünlerdir. İlçemiz genelin de birçok kültür merkezinde buna benzer ürünler üretiliyor ve kadınlarımızı hem sosyal hem de ekonomik alanlarda başarılı kılıyor.” şeklinde konuştu.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ EL SANATLARI GELECEKLE BULUŞUYOR

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün İlkadım Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde başlattığı kurslarda bir birinden farklı ürünler yeniden tasarlanıyor. Eğitmen Ulaş İlgenç Karadeniz’de ilk olarak gerçekleştirilecek kursta Kabak Oymacılığı ve İşlemeciliğini öğretecek. Yine Samsun’da ilk olarak Eğitmen Leyla Şenkeskin tarafından verilen Takı Tasarımı ve Kazaziye Kursu, Eğitmen Hande Levent tarafından Dekoratif Ürünler Kursu, Eğitmen Emel Karagöl tarafından Sıcak Cam Sanatı ve Süslemesi kursu ve birçok farklı kurs ile unutulmaya yüz tutmuş el sanatları gelecekle buluşuyor.

Başkan Tok’un da alışveriş yaptığı sergide takı ürünlerinden süs eşyalarına kadar birçok el emeği ürünün bulunduğu sergi Piazza Alışveriş Merkezinde bir hafta boyunca devam edecek.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.