banner388

İlkadımlı Çocuklar Geleneksel Oyunları Oynuyor

Çağımızın hastalığı bilgisayar oyunu bağımlılığının önüne geçebilmek için İlkadım Belediyesi okul bahçelerine geleneksel oyunların motiflerini çiziyor.

İlkadımlı Çocuklar Geleneksel Oyunları Oynuyor

Çağımızın hastalığı bilgisayar oyunu bağımlılığının önüne geçebilmek için İlkadım Belediyesi okul bahçelerine geleneksel oyunların motiflerini çiziyor.

20 Kasım 2016 Pazar 15:07
İlkadımlı Çocuklar Geleneksel Oyunları Oynuyor

İlkadım Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla uygulanan 'Okullar Hayat Olsun' projesiyle geleceğimiz olan çocukların ders aralarında keyifli ve hoşça vakit geçirebilmeleri için İlkadım Belediyesi tarafından okul bahçelerinde çizilen geleneksel çocuk oyun motifleri öğrenci velileri tarafından büyük beğeni topluyor. Çağımızın hastalığı olarak nitelendirilen bilgisayar oyunlarına karşı alınan önlemler sayesinde unutulmaya yüz tutmuş 'sek sek, köşe kapmaca, yağ satarım bal satarım oyunlarının yanı sıra basketbol, voleybol sahası' gibi çizilen motiflerle öğrenciler fiziksel aktivite içinde geleneksel oyunlarla vakit geçiriyor.


"Çocuklarımız teknolojinin tutsağı konumunda"
Son dönemlerde bilgisayar ve internet teknolojisinin büyük bir gelişme göstermesiyle beraber bilgisayar oyunlarına karşı çocuklarda bağımlılığın git gide daha çok arttığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Gelişmekte olan teknoloji büyük kolaylıkları beraberinde getirirken, öte yandan da sağlığı olumsuz etkiliyor. Özellikle gençleri ve çocukları büyük ölçüde etkisi altına alan bilgisayar oyunları, öğrenme güçlüğünden sosyal bozukluğa kadar birçok rahatsızlığa yol açabiliyor. Oyun çağındaki çocuklarımızın her türlü bilgisayar oyununu bildiği halde geleneksel oyunlarımızı bilmediğini fark ettik. Bizde İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte 'Okullar Hayat Olsun' projesi ile unutulmaya yüz tutmuş bu oyunları okullarımızın bahçesine çiziyoruz. Böylelikle çocuklarımızı bilgisayar oyunlarından biraz olsun uzaklaştıracak, fiziksel aktivitelerin içerisinde daha fazla yer almasını sağlayacak uygulamaları hayata geçiriyoruz" dedi. Başkan Tok, tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü'nü de kutlamayı da ihmal etmedi.

 

Son Güncelleme: 22.11.2016 11:16
Anahtar Kelimeler:
IlkadımBilgisayar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.