banner388
banner390
banner410
banner408

İlkadım’da Mevlana’yı Anma Programı

Hz. Mevlana’nın vefatının 743’üncü yıl dönümü dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu işbirliğinde İlkadım Belediyesi tarafından “Şeb-i Arus töreni” düzenleyecek.

banner269

İlkadım’da Mevlana’yı Anma Programı

Hz. Mevlana’nın vefatının 743’üncü yıl dönümü dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu işbirliğinde İlkadım Belediyesi tarafından “Şeb-i Arus töreni” düzenleyecek.

22 Aralık 2016 Perşembe 14:53
İlkadım’da Mevlana’yı Anma Programı

24 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.00'de İlkadım Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu işbirliği ile Atatürk Kültür Merkezi'nde Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Töreni programı gerçekleştirecek.

Her yıl düzenli olarak organize edilen Hz. Mevlana'yı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda vefatının, 743'üncü sene-i devriyesinde büyük mütefekkir, gönül insanı, sevgi medeniyetin mimarlarından Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri yâd edilecek.
İki bölümden oluşacak Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Töreni’nin ilk yarısında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Solist Ömer Faruk Belviranlı’nın şefliğinde Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Türk Tasavvuf Musikisi eserlerini seslendirecek. Programın ikinci bölümünde okunan ilahiler eşliğinde Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sema Töreni icra edecek.

“Konya'daki Şeb-İ Arus töreni samsunda yapılacak”
Büyük mütefekkir, gönül insanı, sevgi medeniyetinin mimarlarından Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerini vefatının 743'üncü sene-i devriyesinde düzenlenecek Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Töreni ile yad edeceklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kültür Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ile birlikte her yıl geleneksel olarak Samsun'sa Şeb-i Arus töreni düzenliyoruz. Konya'da her yıl tertip edilen Şeb-i Arus törenini tüm ekibiyle birlikte Samsun'a taşıyoruz. Mevlana Celaleddin-i Rumi yalnızca bizlerin değil, artık tüm dünyanın gönül coğrafyasının sultanları arasında kabul görmüş bir şahsiyettir. Birçok konuda zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde onun hoşgörüsü ve fikirlerine daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle şiddetten ve kibirden arındırılmış bir gelecek için yüzyıllar öncesinden bize yol gösteren bu toprakların yetiştirdiği bilge kişilik Hazreti Mevlâna’nın nasihatlerine duyduğumuz ihtiyaç, onu özümseyerek, onu ehli kişilerden dinleyerek, gelecek nesillere aktararak giderilebilecektir. Vuslatı’nın 743’üncü senesinde onu hatırlamamıza vesilesi olan görüşlerinin, yaşayışının milletimizin birlik ve beraberliğine örnek olması, tüm insanlığın da kardeşlik duygularını pekiştirme vesilesi olması temennisi ile Hz. Mevlana’yı rahmet ve minnetle yâd ediyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.12.2016 11:41
Anahtar Kelimeler:
MevlanaIlkaım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.