banner388
banner390
banner410
banner408

İlkadım sokak hayvanlarını unutmadı

İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüs ile mücadele ederken bir yandan da sokak hayvanlarına mama dağıtımı yaptı.

banner269

İlkadım sokak hayvanlarını unutmadı

İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüs ile mücadele ederken bir yandan da sokak hayvanlarına mama dağıtımı yaptı.

01 Nisan 2020 Çarşamba 18:29
İlkadım sokak hayvanlarını unutmadı

Koronavirüsü salgını nedeniyle vatandaşların önlem amaçlı olarak dışarı çıkmamaları, sokak hayvanlarının yemek bulmasını zorlaştırdı. İnsanlar tarafından beslenen sokak hayvanları yemek bulmakta zorluk çekince devreye İlkadım Belediyesi girdi. 

 İlkadım Belediyesi aç kalma tehlikesi yaşayan sokak hayvanları için yemek ve mama dağıtımı yaptı.

Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler İlkadım bulunan 61 mahallenin tamamında geniş çaplı bir çalışma başlattı. Sokak aralarına, parklara ve bahçelere mama bırakan ekipler herkesin takdirini aldı.


İnsanların sokaklardan çekildiği için sokak hayvanlarının aç kaldığını ifade eden İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, "Kovid-19'dan dolayı sokağa çıkma yasağı var. Aynı zamanda esnafın, lokantanın, kasapların kapandığı bir durum var. Daha önceleri sokak hayvanları buradaki atıklar ile idare edebiliyordu. Biz de bu süreç içerisinde bazı hayvanların bankların altından veya bazı köşelerde ölmeye yüz tutmuş olduğunu gördük. Bu nedenle de İlkadım Belediyesi olarak hem de Osmanlı'dan gelen bir kültürümüz olarak bütün canlıyı yaşat ki devlet yaşasın mantığıyla canlılara yiyecekler dağıtıyoruz. O ağzı dili olmayan hayvanları yaşatmaya çalışıyoruz. Kovid-19 ile mücadelemiz her alanda devam ediyor" dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seyfi 2020-04-02 13:36:26

Allah ne muardınız varsa versin Necaattin başkandan ricam gönüllüredi de bu çalışmaya ortak etsin..onlar Allahın dilsiz canlarıdır