banner388

İlkadım Personeli Engel Tanımadı

İlkadım'da zabıta olarak görev yapan personelin engelli bir vatandaşı sırtında taşıması duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

İlkadım Personeli Engel Tanımadı

İlkadım'da zabıta olarak görev yapan personelin engelli bir vatandaşı sırtında taşıması duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

02 Şubat 2017 Perşembe 16:27
İlkadım Personeli Engel Tanımadı

Samsun Haber- Son zamanları nen sert kışın yaşanan Samsun'da sağ duyu taktir kazandı. İlkadım Belediyesi zabıta personeli karlı yollar altında evlerinden çıkmakta zorlanan engelli bir vatandaşı sırtında taşıdı. Yağan kar sonrası İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri Başkan Erdoğan Tok’un talimatı ile adeta bir sağlık ekibi gibi hizmet veriyor. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından verilen talimat ile evlerinden çıkmakta zorluk yaşayan yaşlı, hasta, hamile ve engelli vatandaşlar evlerinden alınarak gidecekleri sağlık kuruluşlarına götürülüyor ve tekrar evlerine bırakılıyor.

“Zabıta abilerime teşekkür ediyorum”

İlkadım Belediyesi İletişim Merkezi (İLKİM)’ne telefonla ulaşan engelli bir vatandaşın yoğun kar yağışının devam etmesinden dolayı tekerlekli sandalyesini kullanamadığını ve hastaneye ulaşması gerektiğini bildirmesinin üzerine, İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri harekete geçti. Kısa sürede engelli vatandaşın evine ulaşan ekiplerin, engelli vatandaşı zabıta aracına kadar sırtlarında taşımaları hem hasta yakınlarını hem de çevredekileri duygulandırdı. Hastaneye ulaştırılan vatandaşın tedavisi bitene kadar bekleyen ve işlemlerini bizzat yapan zabıta ekipleri tedavinin ardından tekrar evine kadar bıraktılar. Yapılan hizmet sonrası çok mutlu olduğunu kaydeden Engelli vatandaş “Sağ olsun belediyemiz bizim için çok önemli bir sorunu hemen çözdü. Zabıta ekipleri bizimle yakından ilgilenerek sıkıntımızı giderdi. Allah sizlerden razı olsun. Çok mutluyum. Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a ve Zabıta abilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Konu insansa görev ayırt etmeyiz”

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz ise yaşlı, hasta, hamile ve engelli vatandaşlara her zaman yardımcı olduklarını belirterek vatandaşların bu durumlarda kendileriyle iletişime geçebileceklerini söyledi. Yılmaz, “Konu insan olduğu zaman bütün mesai arkadaşlarımız dahil asla görev ayırt etmeden severek çalışırız. Şehrimiz yoğun kar yağışı altındayken bizlere görevler düştü ve bu görevlerin arasında en değerlisi İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok tarafından verilen bu görev oldu. Görevimiz esnasında bizlere teşekkürleri ile güç veren değerli ilkadımlılara ekip arkadaşlarım adına bende teşekkür ediyorum” dedi.

Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı bölgede karla mücadelesini sürdüren İlkadım Belediyesi, Başkan Tok’un talimatları doğrultusunda “Önce can” dedi. Kar yağışının başlangıcından itibaren sokak hayvanlarının beslenmesi ve barınması dahil belediye ekiplerinin öncelikli görevleri vatandaşların sağlık kurumlarına ulaşımını sağlamak ve temel ihtiyaçlarını karşılamak oldu.

Son Güncelleme: 02.02.2017 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.